Regn och Sol

Rid tur i regn kan faktiskt vara mysigt, eller kanske inte mysigt. Mer uppfriskande kanske ? Blev iaf en regn tur med lilla Chappe idag. Fick sällskap av kerstin och Òsk så vi tog en tur på Mink. Blev lite klättring, nått som Chaplin verkligen behöver! Blev mest skritt och trav idag men han kändes helt okej, var dock väldigt tung i handen och ville gärna passa i skritten idag. Men tror att han blir lite stressad när Òsk är med för han ska ha så bråttom hela tiden och då tänker han inte på hur han går.

Klippte lite i Chaplins man idag också, det som var tunnast och mest slitet. Men snart ryker hela mannen och han får en snygg kort klipt man ! Me like! Gillar mer när det är korta mannar, visst är det snyggt med långa också. Men vissa hästar ser förjävliga ut i det. Som Chaplin, hans hals blir smal som en pinne och han ser 20 år äldre ut. Med en kort man så ser han ung och fräsch ut. Halsen blir grövre och mycket snyggare!
Pony fick också lite kärlek idag! Stod och pysslade en stund med honom innan vi tog oss en tömkörnings tur. Solen hade kommit fram så jag vart helt slut! Man tränar både kondition och styrka av att tömköra Pony.. Blev en hel del travande och Pony jobbade på super bra idag ! Framförallt , inget snubblande !
Pony fick även ta några tuggor gräs idag. måste börja smyg vänja lite nu. Snacka om att Pony vart lycklig ;)

Chaplin innan vi ska ut på tur.



Chaplins nya grimma från Hööks. ( Tror att det är den som kostar 59 kr )

SUper snygg iaf!



Lill gubben i hagen :)



På G ut :)



Ute på tur :) Svårt att ta bild sammtidigt som man tömkör ;)




Smärta...

Usch! Har så jäkla ont i mina revben idag.. Känns som om att någon går och petar precis där dom har gått av.. Vet inte varför dom började göra så ont helt plötsligt ? Ska ta ett varmt bad nu och hoppas på att det blir bättre!

Det blir tisdags mys och tacos med tjejerna ikväll! Mumms! Bäst att man peppar till sig då ;)
uppdaterar om dagen om en stund! :D
Kärlek!

Moa och Tintin


Härlig tur med Chappe

Tog mig en barbacka tur med Chaplin idag. Var inte lika mycket planka som sist, vilken tur! Blev mycket lösgörande även idag. Tog även en galopp och gud vad skönt Chappe tyckte att det var ! Bjöd på några bockningar och hopp! Snacka om att man får träna balansen när man rider bus ponnyn! Just ja, Chaplin tyckte att gräset var grönare på andra sidan idag ;) Så han levede upp till sitt namn, Utbrytar kungen! ;)
Bjuder på lita gammla bilder på lill gosen! :D

Fixa svansen!

Så fixar jag Ponys svans!

  • Bild 1.  Börjar med att tvätta svansen ordentligt.
  • Bild 2. Låt svansen torka lite, och spruta sedan i pälsglans.
  • Bild 3. Borsta ut svansen försiktigt, Tänk på att det inte är så bra att borsta den när den är blöt. Utan borsta bara så att du kan fläta ihop den sedan.
  • Bild 4. Ta några droppar barnolja och gnugga in i svansen. Låt sedan svansen luft torka lite till.
  • Bild 5. Fläta ihop mannen. Om jag ska tävla dagen efter så brukar jag göra 3 flätor som jag gör till en stor fläta, annars gör jag bara en enda stor fläta.

Sen är det klart! :D



ridning x 2

Igår red jag Pony! tog en kort skritt tur bara. Vi gick inte omkull! han snubblade till en gång, eller inte snubblade utan ryckte till. vet inte vad jag ska kalla det för men. Kände mig avslappnad för der mesta, är i nedförsbackarna jag känner att jag spänner mig, Pony såg iaf ut att tycka det var super härligt. Gick och frustade tusen gånger
Sedan tog jag mig en barbacka tur på Chaplin. Red mycket lösgörande då han är som en planka just nu och hans skritt är åt helvete. Små passar hela tiden, men tyckte jag fick till den hyssat mot slutet. Travade igenom honom så han blev riktigt varm i kroppen. Ska nog rida honom idag eller på m¨ndag också :)

i need help!!

Varför klumpar min text ihop sig hela tiden ??? kan någon snäll människa där ute hjälpa mig ? :( ser ju förjävligt ut... :(

Mockning av hagar och regn

Igår körde vi en stor rensning av den stora vinterhagen. Skönt att ha den gjord! Nu är det bara det sista kvar i "Lillhagen" plus att jag måste få till stallplanen där Pony har haft sin sjukhage. Men nu kom ju detta jäkla regn och geggeade till allt.. Hoppas det torkar upp lite i helgen så jag kan fixa det iaf. Hästarna frös som satan idag när jag tog i dom. Pony var bara lite kall och höjde upp ryggem/Rumpan. Så slängde på han lite varma kläder och tog en kort promenad för att få i gång kroppen lite. Fick en liten extra tuss med hö och sedan såg han nöjd ut.
Chaplin och Ósk var det lite värre med. Ósk stod och skakade medans chaplins rumpa var 1000 m högre än rästan av hans kropp, plus att den vibbrerade. Så tog dom i varsin hand och tog en promenad med dom också. Slängde på dom varsin filt när vi kom in och lite mat. Skönt för dom :) Är ledig i helgen så ska tömköra Pony och ta mig en tur med Chaplin hade jag tänkt.
vanlig syn, chaplin på rymmen ;)
finns INGET som kan få denna ponny att inte rymma.. lovar..

Härliga tider!

Blev ingen ridiing av chaplin igår. hann inte riktigt med mig. SKa försöka ta mig en tur i morgon när jag är ledig! Pony fick vila idag men han har tydligen haft ett eget pass i stora hagen. Släppte över han dit innan jag åkte till jobbet. Men när dom andra två fick gå och käka gräs, då blev Pony lessen.
Var ju mösspåtagning inne i stan idag, så jag har hört dunk dunk dunk dunk och glada rop hela dagen! Snacka om att man bli avis! Vill ta studenten igen!! Kan inte fatta att det var ett helt år sedan man tag studenten, känns som om att det var igår!
Hp07b

Tömkörning

Gud vad det blåser ute idag! Jag och Pony trotsade blåsten och tog oss ut på en tömkörningstur. Gick superbra! Lyckades få honom att flytta sig lite. Lyckaades flytta både fram och bakdel super bra! Både jag och Pony är ju nybörjare på det här med tömkörning, men jag måste säga att vi har blivit ganska duktiga! Travade även lite idag också, Gud vad härligt Pony tyckte det var, fick kuta på av bara helvete för att han skulle få länga på trav stegen ordentligt! Jag tömkör oftast längst vägen så jag får ju en hel del motion själv.
Nu ska jag in till stan och mysa med några härliga vänner. Men tanken är iallafall att jag ska rida Chaplin ikväll. Ska hjälpa kerstin lite med han , men tror det är mer mig själv jag hjälper, måste börja komma igång med ridningen igen så!
Uppdaterar ikväll hur det blev med Chaplin! :D

inget snubbel!

Har varit dålig på att uppdatera nu igen. Har inte hunnit med mig riktigt! På lördagen var vi ute och gick en mindre tur i skogen, blev lite klättring och så. Inge snubbling! På söndagen var jag ute och tömkörde honom, ville se hur han blev när han fick jobba. Såg bra ut och han snubblade inget! Var dock jätte pigg så man fick värkligen träna kroppen.
Och igår var vi ut på en skogspromenad med Kerstin och Marie. Dom red och jag gick med Pony, snacka om att det var jobbigt att gå i skogen. Pony skötte sig bra, inget snubblande fast vi gick över stock och sten! Lite slarvig på hemvägen, men inget rammlande!. Så idag ska jag tömköra honom och imorgon ska han nog få vila.
Ska göra hagbyte snart. Lite svårt när han inte får äta gräs, så han får pendla mellan våran provisoriska hage utanför stallet och stora vinterhagen som det är mest jord i nu.

IT'S EASIER TO SAY I'M OK

Helt slut efter dagens jobb! Spännings huvudvärken bara trycker på och jag vill bara sova. Känns som om att kroppen skapar undanflykter åt mig så att jag ska slippa rida (?) Varje gång jag ska rida tänker jag att äh, jag tar en promenad eller jag tar med mig Pony ut och springer. Vill inte få förhoppningar om att han ska blir som förut, eftersom att jag vet att han inte kommer bli det. ( Vart kom allt negativt ifrån? ) Som sist jag red så kändes det super bra och sista biten hem så rammlar han. Känner att jag blir fegare i min ridning av det här, även när jag rider andra hästar.
Kan sitta och galoppera i ett hörn och tänka o shit tänk om vi rammlar! Ser jag någon annan rida och dens häst snubblar till så får jag en hjärtattack. Det här är första gången som jag efter en "ridolycka" känner mig rädd efteråt.
Eller rädd vet jag inte heller om det är. Osäker på mig själv.
Dags att ta tag i det här. Imorgon ska jag rida !

Blåsigt

Var ut till stallet nu på morgonen för att fixa klart allt. Myste lite  med Pony i solen, men det blåste så mycket.. Har tänkt att jag ska ut och rida/gå en sväng med gammle man ikväll. Men nu ska jag väg och jobba!! Ses!

:(

J var hit i morse och skodde Pony. Visade sig att han hade förvarningar för fång:( Så nu blir det inget gräsätande för Pony på ett tag. Ska leta efter ett annat foder som passar bättre. Han käkat fölmix just nu och det kanske blir förstark just  nu (?) Ska kolla upp det där lite nu. Har ni tips och råd så hör gärna av er! :D

Skillnad?

FÖRE

EFTER

Vet inte om det blev sån stor skillnad men men . Ska klippa mannen lite till men den blir så lätt fluffig ponnyman!


Blev visst lite ridning igår

Var ute och åkte med Janna, tänkte att varför inte dra och kolla när Sandra rider bruksridning. Det slutade iaf med att jag red två små lurvepöser! ;D En super söt tinker och en lite nordis. Kul att testa andra hästar. Var dock lite bredare att sitta på än vad jag är van vid. Spinkiga Pony lixom ;)

Dagens

Blev en promenad idag, Förökte springa lite också... men Pony hade förvandlats från Pleasure Pony till travhäst Pony. Vart lite jobbigt att hinna med i hans stora steg! Dags att träna upp kondisen kanske ??
Duschade iaf Pony igår kväll. Klippte mannen och fixade till han lite. Ser iaf lite bättre ut nu ! Men den där jäkla pälsen vill inte riktigt släppa!!
Blöt Pony
Ser ni äckel håret !?? blir galen... suck. Nån som har bra pälsfällnings tips??

Road trip till Uppsala

Mat pause ;) på sämsta donken hittils i min livshisoria ;O snacka om
praktikanter ;)
Moa och eld


Jag och guldhästen ;)


Moa och Guld hästen ;)


Jag och Elden :)


Blev en liten uteritt på söndagen också :D VI fick träna våra "håll sig kvar i sadel" reflexer
eftersom att det var en and som hela tiden skulle skrämmas haha :D



Hemma bra med borta bäst ;)

Då var vi hemma igen! Skönt, men sammtidigt älskar jag att vara ute på  "resande fot". Men känns som om jag kommer hem med ny kraft och nya ideer! Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från helgen ikväll. Så ni får vänta med spänning på det ett tag till;)
Nu ska jag ut i stallet och fixa med Pony. Kanske ska göra han lite fin med mina nya grooming saker ?
Får se hur mycket ork jag har :D
Så här glad är Eld över att få vara med mig ;)

påväg hem


I like to shop



  • Brading spray- HÖÖKS 79 :-
  • Bitpolish- HÖÖKS 79 :-
  • Facefix - TUMBLEWEED 129:-
  • Hood - TUMBLEWEED 675 :-
  • Curbstrap - TUMBLEWEED 69 :-
  • Groomingkit - HÖÖKS 39 :-
  • Gromming trasa - HÖÖKS 69 :-

(`v´)

Ringde hem och kollade hur det var med Pony och allt verkade vara uper bra! Saknar mitt hjärta :( Så fort jag kommer hem ska jag börja städa hans hage så han kan börja gå i sin stora hage igen. Och jag ska förslka mig ut på en ridtur och hoppas att inte snubbleman rammlar och slår sig :)

Nu blir det myskväll med Moa och syrran! GÖTT :D

Söta Pony ser ut som en fluga i sin flughuva!

Bilden är från sist vi var ner till Uppsala :D


Uppsala

ojoj vad mycket vi har haft för oss nu. Största delen av våra vakna timmar går åt till att äta;)
Nä, men det har blivit massa ridning och en massa shopping! Det gillas ;)
Kommer upp lite bilder senare i kväll på vad jag har handlat.

Ska snart iväg till stallet för en ridtur i ridhuset. Syrran har sina hästar uppstallade hos Fifi, Avis. Vill också ha
ridhus precis vid stallet!




Slitna tjejer ?????? ;)



Sorry!

Vi har haft fullt upp här nere i Uppsala! Så har inte blivigt nått bloggande!
Och när jag väl skulle blogga ja, då ligger kameran i bilen. Så bilder får ni ett senare inlägg!
Igår var vi iaf till Tumbleweed och shoppade lite. Slänger upp bilder på vad jag handlade sedan!
Bara onödiga saker typ ;)


Bjuder på en bild på Vacker så länge :D


UPPSALA NÄSTA

Nu bär det av till Uppsala :D wiho :D

promenad

blev det idag också. blev en skogs promis, skönt!
orkar inte skriva så mycket i bloggen just nu då jag har en massa saker att fundera på, stora beslut för framtiden. Beslut som gör ont att gör, beslut som får mig att gråta, beslut som får mina drömmar att rasa.
Lär bli uppdatering i helgen då jag och Moa drar till Uppsala :D Laddar batterierna tills dess ;)

promenix

Kände inte för att rida idag, ville ta det lite lungt så han int esliter upp sårskorpan o så. Tog iaf en promenad med Turid och Chaplin längst silverbäcken. Vet inte om det var jag eller Pony som var tröttast efteråt? Hur varmt som helst!!!! Jag älskar värmen, finns det nått bättre!?
Hoppas att värmen håller i sig till helgen för då drar jag o Moa till Uppsala WIHO :D

bilder från igår

Sörnöten min
Lite utsikt vid Mink
Pony, chaplin och en smygis bild på Turid ;)
Skada, ovanligt ?? nä....
snäll häst ? ville kanske bli lite extra borstad ?? hm..

Skogstur

Idag fick jag sällskap av Turid och Chaplin ut i skogen. Hur mysigt som helst ! Varmt och solit , men inte för varmt!
Pony gick på bra och var inte alls så super snubblig fast vägen är lite ojämn med stockar o sten. Hade lite hets i mellan åt då han vill komma i kapp eller komma förbi chaplin.
Men nästan hemma så snubblar han på ingeting och rammlat fram på knäna, är förvånad att jag inte fick en hjärt attak men antar att jag börjar bli van.. Han skrapade iaf upp knät. Yejj! Känns så jävla hopplöst. Vet inte vad jag ska göra längre. Börjar tro att åldern sätter sina spår i min bästa vän.
Just nu känner jag mig lite små deppig igen. har varit så himmla mycket dom senaste två veckorna, så många frågor jag måste hitta ett svar på. Bestämma mig för vad jag ska göra. Inte bara med Pony utan en massa andra saker runt omkring. Mitt huvud värker 24// och jag är spänd hela tiden. Är stressad fast jag inte borde vara det.
Åt helvete med allt! usch, dags att vända blad ;P
blogg.se vill inte ladda upp mina bilder.. men kanske försöker igen senare....

Vila

var ut och mockad efter jobbet, tänkte först rida en sväng. Men då måste jag flytta chaplin och massa grejer .
så kände att jag inte orkade. Pony såg ut att tycka att det var en bra ide ;) Nu blir det tacos och sedan utgång!
Härligt! Uppdaterar imorgon !
SES!

Tävling

Ja, nu drar några Winnare på tävling!! Avis!!! :D
Håller tummarna för dom !! Heja Heja Heja!! :D


Hoppas på att det går toppen för Moa och Tintin idag! Bild snodd av dom;)


Promenad

Blev en promenad på morgonen för mig och Pony idag! Kände att jag inte orkade rida och att jag behövde få lite motion själv. Pony gick på bra men tyckte att vi kunde stanna och käka gräs längst vägen. Jag var dock inte så sugen på gräs ;) haha ..
Imorgon ska Pony vila, tror jag iaf, vi får se hur det blir :)
Uppsala !! MYS!

-

Förlåt, jag har varit sjukt dålig på att uppdatera här i bloggen. Men min motivation är som bortblåst. Jag vill så mycket jag vill ut och träna och tävla. Men har en häst som inte kan det. Jag känner mig rastlöst, tom.
Är sjukt less på allt detta med skador.
Först blev jag sjukt less av att vara ute i stallet på vintern. Jag hatar det. Jag hatar kyla. Men jag älskar att rida och pyssla med hästar. Men kylan drar ner mitt humör. Sen blir det "vår" och hur kul blir det inte då att vara ute och rida utan att frysa ihjäl?? Lycklig till tusen, men vad händer då?
Jo, då tar man och får hästen över sig. Var jag tvungen att bryta revbenen då? jajamen! Blev en och en halv månad utan ridning, endast promenader. Längtan efter att få komma upp på häst ryggen bara växer och växer..
Men då tar hästen och gör illa sig istället och allt är helvete i två dagar. Är less, bitter haha..
Men nu är vi på G, härligt! Det dryga är att det tar ju så lång tid. Jag vill ha tillbaka våran vanliga vardag nu.. Men det går ju inte så fort..
Nu har jag fått skrivt av mig mina negativa tankar, dags att bli posetiv igen!
Nästa vecka blir det en trip till Uppsala! Skönt att få komma i väg och rensa tankarna och bara få
göra en massa roliga saker ! :D

Tok

Skrittade Pony en sväng längst vägen idag bara.
Var super lugn och fin på bortvägen, men... Så fort vi vände vart han vildhästen Pony!
Gammel man är tillbaka! Lugnade till slut ner sig och skrittade på i 110;)
vart en kortis idag, var kanske ute i 40 min. Men imorgon kommer ju J och slår fast skon lite bättre,
så då kan vi nog ta oss t i skogen och så!

Tips


När du har tvättat svansen och den har luft torkat pytte lite och den är ordentligt
genom borstad. Ta några droppar av den här!

Svansen blir luftig, mjuk och glansig.
Men det gäller att man är försiktig, blir det för mycket blir svansen fet!




LYCKLIG

För idag har jag och Pony varit ute och ridit!
Fick sällskap av kärran och Òsk, så vi tog en skritt tur på ca 45 min längst
slåttis. En "sand" väg i skogen. Pont skrittade på bra, han lyckades hitta lite monster som
gömde sig i buskar och under stenar.
Kändes kanon att vara uppe på häst ryggen igen! Det enda som gjorde ont var min fotled, det gör ont när jag ska trampa ner hälen. Men jag tycker att det gör mindre ont nu iaf. Kanske vara bra för min egna kropp och få vila sig..
Men det var dock tvunget att snöa, bara för att jag skulle rida eller?? Tyr att den inte stannar kvar på marken iallafall!!
Blev vanlig sadel idag, längtar efter min western sadel!!
Men den åker på snart ;)
Lurvig till tusen.. dags för lite klippning och tvättning.. ;)

wiho!

Nu ska jag ut och rida Pony för första gången på länge! :D
Pratade nyss med J och han ska komma ut på onsdag och slå i lite fler sömmar i skon.
Plus att få bort broddarna. Kalas!
Uppdaterar sedan hur det gick! :D

tävlingskläder del 2

Min älskling! ;)  Köpte den för ett år sedan från Hobbyhorse
och den kostade ca 1500 kr. I Love it!



Tävlings kläder del 1

Först ut bland mina tävlingskläder är min Halter kavaj.
Den är svart med röda detaljer och det är en omgjord ridkavaj.
Super snygg är den ! Hyffsat ny och har inte använt den på tävling än!


Vad tycker ni, Hiss eller diss?
Jag tycker Hiss , i love it! ;)

Pigg häst

Det är vad Pony är just nu..
Han var två meter upp i luften när vi var ute och gick idag.
märks att han har sammlat på sig en massa energi och han ser ut som en gödgris..
eller i mina ögon ser han ut som en gödgris, i andras helt normal;)
Imorgon ska jag försöka rida en sväng.  Känner att jag har lättare att kontrollera honom
från ryggen en från marken när han är på detta humör. Så jag hoppas det kommer gå kalas bra!
Längtar! Har ju inte ridit Pony på hundra år känns det som!!!
Här kommer iaf några bilder från de senaste dagarna, blir lite tråkiga bilder men får hoppas att det
blir bättre med det snart å ;)
Pony tycker att jag har varit elak som har smörjt på solkräm!
Men en godis sitter ju aldrig fel ;)


Mata mig!?


Så här står han hela tiden , så fort jag kommer ut till stallet,
godistrollet...




-

Inte haft orken att skriva på några dagar.
Har haft en massa annat för mig.
Men nu är jag tillbaka!
Har inte hänt så mycket under dom här få dagarna.
varit ute på lite promenader och så.
Lyckats få ut broddarna i framskorna, men bak
var det helt jäkla omöjligt.. klenis.. hehe..
Så i förrgår när vi var ute och gick så såg han super bra ut!
inge snubblanden alls!
SKa ringa J sen och kolla om han kan komma ut och slå
på sommar skorna och kika hur det ser ut under sulan.
VILL UT OCH RIDA  NUUUUUU!!!!
MYS MYS MYS!!!!!

RSS 2.0