charles owen fiona hat

Kanske en av dom bästa hjälmarna jag har haft i min ägo;) Ibland kan jag få lite ont fram i pannan av den men det får jag alltid av hjälmar om jag rider länge i dom. Men denna sitter så skönt annars, den har super bra pass form och att den går lite längre ner mot nacken är perfekt.
-
Och som ett plus på det så är den ju otroligt snyy också ;)
Helt klart sitt pris på ca 2100 kr. Jag köpte min HÄR på sundsvalls bästa hästbutik ;)
-


Nu drar jag! Ska strax kliva på planet. Så...

Nu drar jag! Ska strax kliva på planet. Så ingen update av mig i veckan ;) men som jag skrivit förut så kommer det några tidinställda inlägg så håll utkik!:D hejdåååå ;)


Stressad tjej

Hej alla glada och treliga läsare ;)
Har som sagt haft fullt upp i helgen på Winns norrlands mässterskap så har inte hunnit blogga. Men det har gått jätte bra för Moa i helgen. Jag är så stolt över henne! Trots några missar på söndagen har dom gjort ett utmärkt jobb. Så nu är det bara att ladda om och åka hem och träna på det som behövs, ser fram emot nästa tävlings säsong med Moa :D men man känner att det behövs en pause i allt nu. Hoppas ju dock på att jag också ska få komma ut och tävla så kanske inte blir så mtcket groomande nästa år ;)

Gick ju galant att vara speaker också, naturbegåvning. HOST ;) Men alltid lika kul med nya kunskaper och nu ha rjag iaf testat, vem vet jag kanske ställer upp igen;)

I morse ville jag bara döda hästarna. jag skojjar inte.. klev upp as tidigt för att hinna ta ut hästarna innan jag ska åka och jobba. Går den lång biten så dom ska få stå och mummsa gräs. Vad får man för tack då? Jo dom rymmer. Allstå Chaplin rymmer.. och för ovanlighetens skull drar han med sig dom andra två också... Fick springa runt och jaga dom som en tok och chaplin har NOLL respekt för människor han springer i princip över än, står du ivägen för honom så synd för dig..

Fick iaf in dom tillslut så fick stressa iväg till jobbet, han knappt fixa mig kändes det som.. Nu ska jag ut till stallet och fixa det sista. spåna, fylla en massa höpåsar osv ;) För imorgon ska jag upp innan tuppen då jag ska åka till Bulgarien!:D

Det betyder att jag inte kommer att blogga under en vecka. Men det kommer komma upp lite tidinställda inlägg iaf. SÅ ni har nått att kika på medans jag är borta ;)

Det kommer alltså INTE komma upp några bilder från helgens tävling idag eller under den närmaste veckan. Men vem vet kanske hinner fixa några nu som kommer upp.. fast nä tror inte det. är stressad till tuuuuusen. Ska skynda mig nu.

Hejdå hejdå! :D



Pony och jag som tränar trail, kors i taket! ;)

Klart att hon vart Norrlands mästare och k...

img_1331 (MMS)

Klart att hon vart Norrlands mästare och klubbmästare i ungdoms klasserna vad annars lixom ;) ni som inte masade er hit till dagens tävling och missade blandannat en och annan oförglömlig freestyle pleasure/reining kan ju kika förbi imorgon för att lyssna till den bästa speakern någonsin eller hur var det nu? Nä, känner att det är en massa natt svammel , Natti Natti och ett super grattis till Moa ( du vann bara för att du hade världens bästa groom ;) ) ses på färsta imorgon första start är klockan 8 ;)


Glöm inte bort

Att ni ska på Winns tävling på Färsta idag! Så bäst att ni slänger er i bilen och åker dit och tittar NU!! ;)
Inte kan ni missa Norrlands mästerskapen inte ;)
Ses där!

grooma

Ska snart åka och hämnta Moa från skolan. Sen blir det att åka ut och fixa tini inför helgens tävling! Köng! Känner mig dock sjukt stressad har en massa saker att fixa innan jag ska åka till bulgarien på tisdag, dock finns det ingen tid över att fixa allt!!! usch.. får se hur jag löser detta :S
-
Ska ut och fixa stallet nu iaf, försöka göra ordning en massa höpåsar så det är färdigt till dom som ska ta hand om Pony när jag är borta. usch vill inte lämna honom själv :(
Pony på förra årets KM



bilder från förra helgen!


BACK

Jag vet, sämst update. Men har inte tid. Eller ork mest kanske..  Har inte blirvit nån ridning med Pony heller och det kommer inte att bli det heller skulle jag tro. SÅ finns inte så himmla mycket att berätta om vad jag gör med Pony.. Vi myser, vi umgås osv.
-
Hängt med Moa idag också. Var in på Birsta en sväng och sedan var in på timrå och kikade på en ridlektion där. Satt och chillade bara :) Mysigt värre;) Just det, vet att jag har lovat att he upp massa bilder, men datorn jag fixar det på är störd.. seg som in i helvete.. såmåste fixa det först, men håll ut! :D
-
Ni kommer väll ihåg att åka på Norrlands mästerskapen nu till helgen!? Platsen är färsta, så varför inte ta med familjen eller ett gäng vänner och kom och kika på en massa duktiga ryttare och fina hästar! På Söndag kommer det vara en as bra speaker har jag hört, så det får ni ju inte missa ;) Kika in på Winn för mer info!
-
Jag bara myser i min älsklings jacka ;)
Hittade den perfekta rosa grimman till Tintin ;)
Snygg Moa ! ;)

Usch och fy för detta regn!

Regnade som bara den imorse när jag släppte ut hästarna, regnar fortfarande för den delen. Var lite osäker hur jag skulle göra med Pony, men han mår bäst av att vara ute. Han hade ingen feber heller så slängde på han ett täcke och slängde ut en massa hö till honom. Får hålla koll på han, kanske får komma in tidigare. Vill inte att han ska bli kall så förkylningen blir värre.
-
SKa iväg på några ärenden nu men när jag kommer hem ska jag fixa bilderna från helgen. Hörs!
btw, om en vecka åker jag till Bulgarien, fattar ni vad härligt !??? ;)

Har haft en underbar mini helg med bästa M...

Har haft en underbar mini helg med bästa Moa! Har en massa bilder som kommer upp på bloggen i morgon. Är tröttis nu så orkar inte sitta och fixa med det nu. Fick bli ett mobil inlägg istället ;) var ut och fixade pony nu på kvällen. Tog oss även en kort promenad och jäklar vad han frustade. Rensade Luftrören ordentligt. Är lite snorig fortfarande men nu är det "normalt" snor. Han var också hur pigg som helst när vi var ute och gick idag så det känns bra:) Men imorgon kommer det upp lite bilder osv så håll utkik ;)


Dissar

Hööks western sortiment. Kan det bli värre?.. Dålig kvalite på lädret och detaljerna. Paddar och tyglar det endå som är hyffsat. Men jag bojkottar Hööks western sortiment. Lägger hellre på några kronor för att få nått i bra kvalite !
Ett bra exempel är halter grimman som är plastigare än plastigas med en minimal kedja.
Inte värd sina 559 kr.

silver show halter full size.jpg
Då lägger jag hellre på lite och köper denna likvärdiga från tumbleweed
795 kr.

Nya showkläder?

Gå in och kika på Tumbleweed

hobbyhorse host.jpg


Om några timmar..

Var uppe med tuppen idag för att fixa klart stallet och Pony innan jobbet. Borstade, smörjde och tvättade av svansen på han. Så lite ompyssling vart det endå. Fick ha på sig sitt regn täcke idag, skulle tydligen kunna bli lite regn. Så eftersom att jag inte kommer hem efter jobbet så får han gå med det hela dagen. Han får verkligen inte bli kyld av regn.. Han är iaf mycket mindre snorig nu! Skönt! :D

Hästarna fick gå hemma på gården idag, kanske att K eller pappa flyttar dom senare. Skulle behöva lite tjockis gräs, inte för att det är så tjockt nu ;) Så ikväll blir det pappa som får  ta in och natta Pony. Jag åker ju till Moa efter jobbet idag. Ska ha en riktigt härlig mys kväll :D Ska se till så att hon blir bättre på att blogga också;) Inte hennes starka sida har jag märkt ;) Mer update Moa!! ;)


Nåjävulska snygga brudar ! ;)

Tips!

Världens bästa pälsglans som borde finnas i alla hästägares ägo!
Finns att köpa på blandannat Hööks för 199 kr.
Lite dyr men den räcker länge!

Promenad

Bestämde mig för att ta en lite promenad på ca  min med Pony idag. Bara för att han skulle få komma igång i kroppen lite. Frusta ut lite snor osv. Gick vällllllddddddiigt segt, men vi myste på och tog lite små pauser för att bara stå och mysa eller knapra på lite gräs strån.
-
Pony tyckte att jag skulle stanna och hålla han lite sällskap stod och gnäggade en bra stund efter att jag gått. Hans kompisar duger inte, det ska vara matte. Lill sötisen min. Han är ganska besatt av mig just nu. Visst har han alltid gillat sin matte lite mer än alla andra, men nu ska jag finnas vid hans sida 24/7 helst.
-
Städade ju lite i stallet för nån vecka sen som jag skrev om. Tänkte visa en bild på dom super bra lådorn jag köpte från IKEA. Älska IKEA. Deras inredning passar lika bra i stallet som i hemmet ;) Så ett litet mini tips, behöver ni nått till stallet, ta en sväng till IKEA;)
-
Köng lådor
Jag och lörvepösen
Mysfarbror
'



Tillfällig header

var sjukt less på den jag hade så slängde upp denna så länge..
Någon som vill göra en snygg header till mig ??? :D
-
uppdatera sidan om du inte ser den ;)

Inte okej.


Pony ser ut att vara på bättrings vägar!! ...

img_7320 (MMS)

Pony ser ut att vara på bättrings vägar!! Var ut nu på kvällen och fixade stallet eftersom att jag varit och jobbat. Tog hem hästarna för en stund sedan och jag tycker nog att pony såg lite bättre ut idag. Fick på sig ett tunt täcke och en massa mat plus en extra hink med vatten. Ska gå en kort promenad med honom imorgon om han ser okej ut. Är ju ledig imorgon :D   Nu ska jag sova är sjukt trött, blivit en hel del jobb denna sommar så man känner sig hyffsat slitet men men bank kontot mår ju dessto bättre haha ;)


Förkyld

Ja, inte är det jag som har gått och blivit förkyld. Utan Pony så klart.. Är snorig i ena näsborren, kommer lite gult snor i mellanåt också. Inga andra problem. Lite trött kanske, men ingen feber, inga svullnader och inga syntomer på kvarka.

Så blir täcke på sig ute och sova inne på natten. Men som sagt hans immunförsvar är ju såklart lägre nu än vad det har varit förut så.. Men vi avaktar och ser hur det blir med förkylningen.
Jag åker ju till Bulgarien om 1½ vecka ungefär. ( jag vet olägligt som fan.. vill igentligen vara hemma med min Pony.. Men ska bli skönt att komma ifrån allt det jobbiga för att sedan ta tag i det när jag kommer hem)

Så blev ingen ridning för oss igår som jag hade tänkt. Idag blir det nog lite stallmys bara :) Pyssla om sjuklingen.


Norrlands mästerskapen

Vilka ska vara med? Eller varför inte åka dit och kolla på alla duktiga ryttare! För mer info klicka HÄR.

Annorlunda paddar

Såg dessa roliga paddar, dom är handgjorda och ingen är likadan. Kanske inte min stil, men visst var dom lite små coola endå ;) Dom kostar mellan 1800 - 2800 kr. Du kan beställa paddarna HÄR.
-
-

Nya skor!

J kom hit tidigt imorse och fixade till Ponys hovar. Så nu kan vi ut och mysa lite i skogen. J tyckte att Pony var mindre stel, men han tyckte att det var lite jobbigt att bli skodd idag, ville inte riktigt stå still. Blir nog ingen ridning idag som jag hade tänkt. Min fotled ( den som blev krossad efter senaste olyckan) har börjat ömma igen och jag är helt  slut i ryggen. Men ska ut och mysa med han en stund nu. Måste ta vara på varje sekund nu.
-
Måste verkligen ringa en sjukgymnast eller nått. Min rygg vill inte riktigt vara med. Eller om det är nacken.. jag vet inte.. Vårdecentralen tyckte att vi skulle avvakta men blir det inte bättre så blir det en magnetröntgen. Blä, hur många gånger har man inte legat i en sån..
-
Håller btw på att fica en liten sak till Moa, en liten hemlis ;) Men hon komer nog inte hinna få den till helgen, Kanske blir till Norrlandsmästerskapen, Vilka ska förresten dit ? Kommer bli sjuk kul. Ska vara fotograf så vill ni bli fotade extra mycket så är det bara att rycka lite extra i mig eller skriva en rad ;)
Världens bästa Moa, som alltid ställer upp och finns där <3

Pony kände för att ta på sig tvångs tröjan...

img_2144 (MMS)

Pony kände för att ta på sig tvångs tröjan;)................ Som jag skrev igår så fick Pony sova ute. Det var ju riktigt varmt ute inatt! Var och hämtade hem honom nu på kvällen, J kommer tidigt i morgon och skor innan jag ska på jobbet. Pust , blir ännu en tidig morgon ;) Pony verkade väldigt pigg och glad idag. Om skoningen blir bra imorgon kanske vi tar oss en kvälls tur. Vi går se:) bara ut och chilla. Vara för oss själva lite. Nä, nu beger jag mig in i dröm landet igen! Ses i verkligheten imorgon ;)  btw bilden är från när Pony hade fått lugnade och jag kom ut en timme senare. Pony och lugnade slutar alltid i konstiga saker , denna gång blev det en tvångströja ;)


Tips!

Måste bara tipsa , ni som har mannar som är omöjliga att banda eller få att ligga snyggt vid tävling. Klipp bort den ! Raka bort allt. Men tänk på att din häst måste ha en bra hals linje,blir inte så bra annars.
-
Syftar mest på oss western ryttare, men kanske funkar för er andra också!
Är jäkligt snyggt kan jag lova!
-
Tintin
www.nymanshowhorses.blogg.se


Bild snodd från Moa, Men visst blir det snyggt! ?

En bra dag

J ringde och väkte mig i morse. Så han kom förbi för att slå på framskon på Pony. Han är en riktig pärla!! Han kan dock inte komma och sko om hela hästen förrens på tisdag då han har hunnit varit och köpt nya skor. J är bäst! Han ställer upp i alla lägen, är orolig för Pony osv. Han bryr sig på ett personligt sätt, och Pony älskar honom. Godis mannen ju ;) Godis blicken kommer fram så fort han ser J.

Tog iaf återigen bort Pony till dom andra hästarna hos K. Snacka om att han hade bråttom. Pigg som jag vet inet vad! Men kommer nog vänta med att rida tills han har blivit helt skodd. Kanske tar en promenad i morgon för att få igång musklerna lite. han är lite stel och öm i foten på det också. Men kändes skönt att han var pigg och glad idag.

Inatt ska det ju vara varmt och inte börja regna förens vid 8 så han får sova ute. Åker dit innab jobbet och slänger på han ett tunt regn täcke imorgon istället :)


En dålig dag

hade Pony idag, beror nog mycket på att han blivit öm i hoven. Men han kändes inge pigg alls.. Sånna här dagar man bara vill sätta sig och gråta i ett hörn. Lutar mer och mer mot att jag tar bort honom redan i höst.. men usch.. har mycket att besluta just nu...
-
Tacksam för tips vid avlivning av häst. Olika metoder, begravning på egen mark, Vilka man kan kontakta i sundsvalls området osv. Är så sjukt jobbigt att sitta och planera.. vet inte hur jag vill ha det.. Så berätta gärna hur ni tycker och tänker eller hur ni har gjort om ni har tagit bort en häst.. Första gången för mig........ usch.. nu kommer tårarna också..

jag vet, dålig update ;)

Men har haft fullt upp! Jobbar som en tok just nu så har ingen fritid hehe.. nä men händer ju inte så mycket i mitt hästliv just nu. Letar fortfarnade hovslagare som en tok. Kan j komma tillbaka från semestern :(

Så fort vi fått nya skor så ska vi ut och mysa jag och min fina häst. Han är så otroligt kelsjuk! vill bara var med sin matte hela tiden, jag skojjar inte.. Men det är ju mysigt också :) Idag står dom borta på Ks bete, men ska nog hämnta hem Pony ikväll, ska ju endå bli kallt i natt. Så då får han hellre sova inne och slippa bli kall i kroppen.

EDIT: Fick precis tag i J:D:D Kommer kanske på tisdag och skor, han skulle höra av sig ! Me like!

Stress

blev det nu på morgoen, så hinner inte skriva så mycket. Skulle fått hjälp ut med hästarna idag eftersom att jag hade bråttom.. men fick klara mig själv som vanligt. Ska susa iväg med barbie bilen till jobbet nu..
-
Ska fortsätta få tag i en hovslagare idag.. Hoppas :)
Nån som är hovslagare som läser min blogg ?? ;)
-
Nej, nu måste jag rusa ! Hörs!

Varje gång är som den första gång vi sågs....

img_9051 (MMS)

Varje gång är som den första gång vi sågs......... Dålig update, jag vet. Men händer ju nada.. Försöker få tag på en hovslagare halv akut.. En tapp sko, 3 m långa framfötter , en lös sko. Hovslagare borde inte få ha semester ;) Tog iaf hem Pony i natt. Tvättade av svansen plus tvättade "tumör delen ". Pony såg ut att vara nöjd över att få ha kommit in. Just det, städa bland Ponys saker. Behöll allt. Ja jag har separations ångest ;) men den dagen jag har en ny häst blir det stor rensning så då får ni vara beredda ;) slängde iaf några gamla slitna saker, skönt!  Nu blir det kvällen för mig, Natti Natti :)


Bilder del 1

Nåjävulska bra groom måste jag säga ;)
Snyggingar ;)
Våran herrgård ;)
Nåjävulska snygg häst!!

dododo

Hej ! Sorry för den lite halvkassa uppdateringen. Kom hem i förrgår natt och jäklar vilken resa.. Det tok regnade från Gävle och hem till Sundsvall. Man såg knappt nått framför sig och det var hur lång kö som helst ! Men Torbjörn skötte det nåjävulska bra ;)
-
Tintin skötte sig fint i transporten, var en mysig resa hem trost det jobbiga regnet. Det var skönt att vi kom iväg i tid från skara iaf så vi slapp åka hela långa natten.
På måndagen träffade jag Pony för första gången på eftermiddagen. Han är så otroligt söt min lill kille. Han kom springande som en tok i mot mig och gnäggade som om att han var desperat och stannade framför grinden och stod och gnäggade tills jag var frame, då skulle han bara gosa in huvudet i min famn. ja, min häst har lite separations ångest, så han blir väldigt glad när hans matte kommer hem ;) Men det värmer som tusan i hjärat.
-
Just nu sitter jag och redigerar lite bilder från Skara, så ska slänga upp några så fort jag är klar så håll utkik ;)
haha vafan man måste ju fixa håret ibland också ;)

Hejhej alla nyfikna och förväntansfulla lä...

img_5714 (MMS)

Hejhej alla nyfikna och förväntansfulla läsare ;) vart lite sent igår så orkade inte sätta igång datorn. Blev en 2,3 och 1 plats igår iaf:) får se vad dagen har att erbjuda ;) har en sån jävulska huvudvärk idag också ;) men det är bara att le och vinka ;) haha trötthets prat nu känner jag. Nu ska vi ladda om inför pleasure, vi har dock en trött Tiny som är sugen på att åka hem till Norrland ;) update kommer senare idag :)


Första klassen är klar!!:) blev några miss...

img_3306 (MMS)

Första klassen är klar!!:) blev några missar , men han var super lugn och fin!:) blev en 2 och 3 placering :D nu taggar vi inför horsemanshipen :D


Day 2

Suttit och kikat på en massa kosse klasser idag, Snacka om riktig western ridning ;) Riktigt roligat att sitta och kika på. Dock Slutade sista klassen klockan 00.00 . Vi ska kliva upp kl 5 och börja grooma.. LOVE IT ;) Moa red en liten stund i ridhuset nu på natten också, Det såg sjukt bra ut. SÅ nu ska vi ladda batterierna inför imorgon :D Ska uppdatera efter varje klass med Mobilen så håll utkik under dagen ;)
Moa och tintin nu ikväll :)

Blev visst lite shopping ;) i love it! Den...

img_2103 (MMS)

Blev visst lite shopping ;) i love it! Den blir din för     1200 kr :)


oredigerade bilder från imorse

-
-
-
pigg häst i sin hage ?
hopphopp säger varmblodet ;P

Day 2

Godmorgon!
Snacka om att jag fick en härlig sovmorgon idag ! Moa var duktig och klev upp innan tuppen för att hjälpa till at grooma innan Haltern. Men jag och torbjörn sov väll till nån gång efter 9. Jag har sovit som en stock hela natten! Super skönt! SÅ idag är man på topp igen! Lite smyg ont i huvuder men men ;)
-
Igår kväll satt vi och kikade på medans Moa och Håkan satt och red i ridhuset, Tintin såg super fin ut ! Sen blev det bara att krypa ner i sängen och snarka lite haha. Suttit och kikat lite på Moa när hon red på framridningen idag. Byterna och galoppen såg kalas bra ut !:D Ser lovande ut det här:D Imorgon blire tävling för hela slanten. Som vi längtar ! :D :D
-
Nu ska vi åka iväg och kika lite på Skara. Är typ bara Halter klasser nu på förmiddagen så då passar vi på :)

Lite oredigerade bilder från idag :)

Regina och Zeb
buddy och agneta
Zeb och Tini blir glada att se varandra igen :)
Snygg Moa och Snygg Tini :)

Day 1

Efter en natt på tåget känner man sig ju hyffsat pigg nu ;) Knappt sovit en blund på hela resan. När vi kom fram så åkte vi och shoppade lite frukost och annan mat vi skulle ha i våran söta lilla stuga ! Suttit och kikat på en massa fina hästar idag, njutit av solen och lite semster!
-
Nu blire lite grillning och sedan lite ridning för moa :) Sen får vi se vad kvällen bär av :)
Dagens drog!
Och vilka är det här ???? Ingen aning ;O

Sitter på tåget! Kors i taket !!;) när vi ...

Sitter på tåget! Kors i taket !!;) när vi satt inne på tågatstionen trode jg att jag skulle dö av sömn och kunde inte sluta hoppas på att jag snart var i tåget och kunde sova, och nu sitter jag här. Pigg till tusen. Känns konstigt att sova brevid en vilt främande kar. Men ska göra ett försök, måste ju hinna få lite sömn innan jag är framme. Bara 9 timmar kvar!;) hörs !


Sitter fast i Ånge .. Mitt tåg är försenat...

img_8419 (MMS)

Sitter fast i Ånge .. Mitt tåg är försenat så jag ska sitta här ett tag.. Älskar man SJ så gör man haha;) bilden är från imorse när pony var sjukt kelsjuk!;) han ville hjälpa mig med stall sysslorna helst ;)


Snart åker jag

Snart sitter jag på ett tåg mot skövde och Nationals! Ska möta upp Moa där nere ! Längtar ! :D Lär ju uppdatera här på bloggen en hel del under natten. Lär ju inte ha så mycket att göra menar jag ;) Så ni får hålla utkik. Nått speciellt ni vill att jag ska skriva om ?
-
Hörs ikväll :D

baby you're all that i want

 

 



Segt

Händer inte så mycket just nu. Jobbar och sliter så tiden räcker inte till. Plus att Pony har tappat en framsko så jag kan inte precis ut och rida. Försökt fått tag I J men han är fortfarande på semester. Får förska ringa någon annan om jag inte får tag i han idag. Hade det vart en bak sko had edet inte vart lika akut med det är ju hans dåliga hov fram. Suck!

Kom på idag att jag faktiskt åker till Skara om 2 dagar!! Jag borde kanske ha börjat packa ??? Ska blir så jäkla kul, är peppad till tusen, mindre peppad för att packa ;) VEt ju knappt vad jag ska ha med mig. Slänge rmed mig hela garderoben på tåget kanske ? ;)

Bilderna ser det ut att gå segt för.. fattar inte varför det inte går att ladda upp.. Mitt tålamod brister och jag blir skit sur! Jag och datorer går inte hand i hand. Nu ska jag käka min lunch lite snabbt innan jag börjar jonna igen ;)


RSS 2.0