Budget VS Lyx

Sadel överdrag till western sadel från Börjes
45kr


61-8901 sadelskydd.jpg

Tumbleweeds är ju helt klart snyggast och till ett bra Pris!
Endast 95 kr!
Hööks
119 kr



Sliten

Varit riktigt mycket idag på jobbet så idag känner jag mig helt slut i huvudet.
Var en sväng till Pony nu på kvällen. Gav han mat, borstade och spetade på lite flugmedel.
Fick behålla flugtäcket på i dag också.
-
-
Ringde till hovslagern idag också, han kommer på söndag eller Måndag så det blir kalas bra.
Är lite fundersam på fram hovarna, tycker att dom har börjat ändra form. Så vi får se vad J säger när han har tittat på dom. Chaplins knä såg kalas fint ut idag, lite svullen precis runt "jacket". SKa snacka med K och höra vad hon tycker om han är ridbar eller inte :)
-
-
Nu ska jag sova, jobbar eftermiddag imorgon så får sova ut lite i morgon, SKÖNT! MEn ska fixa Pony på morgoen och så. Funderar på att låta han få sova inne en stund på morgoen också, det kan han behöva !
-
Sur Eld ;) saknar lillen men snart kommer han hit! :D

Sol sol sol sol sol sol sol <3

Jag älskar det ! Även fast jag jobbar så får man njuta av solen på kvällarna och det är underbart! Vinter är inget för mig! Borde kanske flytta till ett varmare land ?
-
-
Igår var jag bara förbi hästarna en stund på kvällen. Pony mådde bra , men han vr dock redan fet i svansen av flugmedlet. Hans svans klarar verkligen inte av sommaren.. Chaplins knä var också något bättre. Inte lika varmt som i går men fortfarande tjockt. Lyckades med lite övertalning kyla knät med vatten slangen. Han måste visa att han tycker att det är onödigt, men sedan står han bara och myer, kliar mig i huvudet med mulen osv. Riktigt litet charmtroll!
-
-
Idag kommer kärran hem så hon får väll kika o se vad hon tycker. SKa åka förbi hästarna nu innan jag drar och jobbar. Pony fick iaf på sig sitt flygtäcke igår. Är sjukt mycket flugor och knott ute!!

Friskare?

ca en månad sedan.
och idag, Lite bättre päls, ser lite piggare ut.. äsch jag vet inte..
Kanske bara jag som försöker inbilla mig till det posetiva ?

Värme!

Åh vad jag älskar sommaren! Speciellt när det är så här varmt!!
Blev inget bloggande igår då jag var så sjukt trött efter jobbet så jag åkte bara och kollade till hästarna en snabbis
på kvällen, sprutade på dom lite flygmedel osv. Sjukt mycket mygg och skit ute!
-
-
-
Idag hare varit fullt upp, min enda lediga dag denna vecka. Vaknade tidigt så tänkte att det var lika bra att passa på att hämna hem hästarna så dom fick sova inne en stund.Dom såg så himmla trötta ut igår och nu på morgonen var det ännu mer trötta. Passade på att duscha Pony ute innan även han fick gå in och sova. Snacka om att lill killen njöt av att få duscha!
-
-
-
Chaplin hade  dock gjort illa knät under natten så hans knä var jätte svulet. Kylde och tvättade rent det lilla jacket han hade på knät. Blev lite bättre då iaf.. Dränkte dom i flygmedel och sedan fick dom gå ut på betet igen.  Annars har dagen spenderats med att ligga i solen och städat min racerbil ;) Nu blire duschen, måste förberada mig för morgondagen sombörjar klockan 6 .. WIHO ;)
-
-
Ponys packning ;)
Försökte fläta Chaplins man, han blir ju kokhet under den när han
har sitt flugtäcke på sig.
Mys i solen med lillfisen !

Filmbilder från Fiffi träningen


Home!

Nu är jag äntligen hemma igen! Har haft en skön liten mini semster i stugan! Har för det mesta ätit ;)
Blir lite rastlös i mellan åt men lyckas endå hitta på saker för att hålla mig sysselsat. Lyckades träffa på två stora tjocka huggormar i skogen , två dagar i rad. Så från och med nu blir det till att springa längst vägen istället för i skogen ! ;)
Uppsala turen var också riktigt bra! Kändes som om jag lärde känna Eld lite mer. Börjar förstå hur han funkar, tror vi kommer få grymt kul på Ride campen ! Men mest posetivt var att jag inte kände mig osäker i ridningen som jag har varit sedan jag och Pony gick omkull.
Nu ska jag hålla igång ridningen till Ride campen genom att rida Chaplin så mycket jag kan, Börjar jobba imorgon så kommer inte ha mycket tid över men ska försöka klämma in lite ridning! :D
Nu ska jag iväg och kolla till hästarna. Pussa lite på min fina Pony som jag har saknat till 1000 !!

Så här bor jag..

när jag är i Uppsala ;)


H2go Vattenbehållare

Tänkte att jag skulle göra en liten utvärdering på vatten behållaren som jag köpte för ett tag sedan från Hööks.
Tycker att den fungerar super bra ! En "kärra" Räcker hela dagen och då är det på fyllning morgon och lunch, Brukar bli kvar lite kvar endå. Nackdelen är att den blir tung när den är full, jag brukar inte fylla den till max, men är ju enda lätt att dra den fast den blir tung.
Tycker att alla stall borde ha en , kalas bra ! ( man blir inte blöt heller som när man bär vatten hinkar ;) )
Finns på Hööks för 179 kr!

No doubt im lazy

Jag är helt kär.. Kan inte sluta titta på denna snygging!
Sagt det förr och jag säger det igen.
Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha !!! ;)

Rea

glömde säg att jag, Anna och Fiffi drog in till Hööks för att kolla in rean igår,
Jag köpte bara en rid t-shirt och en regn jacka. Blev mitt för 100 kr. Fynd!
Kan inte säga att den var nån höjdar rea men men ;)





Flätor

Flätade Elds man , jag har svårt för långa manar.. Snyggast är korta välklippta manar!
Men ja, flätor den funkar det med ;) Dock ville Elds fläor helst stå rakt ut ;)



Före



Efter



Tidinställda inlägg!

Eftersom att jag nu kommer att åka till en Internet fri zoon ( dvs min stuga ) så har jag fixar så att det kommer komma upp lite tidinställda inlägg. Hur ska jag överleva utan varken telefon eller internet i 2 ½ dag !?

Så ha en trevlig midsommar nu ! :D
och glöm inte att kika in under helgen;)

Morgon pass

Åkte till stallet nu på morgonen för att ta en liten tur i ridhuset. Fortsatte på övningarna som jag gjorde i går, dvs flytta flytta flytta. Kändes iaf riktigt bra idag! Jag har dock sjukt mycket tränings värk i benen så det var lite jobbigt att rida idag ;) Galopp fattningarna gick nästan ännu bättre idag, åt både hållen, så tummen upp för det!

Nu ska jag packa ihop grejerna innan vi drar vidare!



Bjuder på en ful bild på oss haha ;)


Träning för Fiffi

Varit full rulle hela dagen lång! Började morgonen med att få akupressur hos Cattis! Var precis vad min kropp behövde (Agda 85). Sjukt ont i nacken framför allt, helt slut i huvudet efteråt! Men nu känns det kalas bra! Tack Cattis!!!!


Sen nu på eftermiddagen blev det en lektion för Fiffi! Jag är död just nu. Nä, men det gick faktiskt helt okej. Flytta rumpa, flytta rumpa, flytta rumpa. Vet ni hur kul det är på en häst som inte är lika villig att flytta sin kropp?
Fick kämpa som en galning i galoppen.. Tant Elin som inte har ridit ordentligt på ett halv år fick verkligen mycket att klura på!

Mest nöjd är jag över våra galopp fattningar idag. Elden var super duktig ! En till bra sak var att jag var att jag hade så mycket att koncentrera mig på så jag glömde att bli "rädd" i kurvorna. Bravo Elin !

Nu blire chill och sen sängen! Så sjukt trött idag!!!
Blir en liten tur i stallet imorgon också innan vi drar till stugan. Lite fin lir eller vad jag ska kalla det.
Blir ju sista gången jag rider honom innan Ride campen :D




Fin Tjejen :)


Peppad häst?...



galopp galopp galopp



Liten Bild bomb ;)


Tog en promenad för att hämta bilen, ÄLSKAR Uppsala!


Fina Boyen!


Elden


Eld, Royal och Boy.


Sitter och skrittar fram lite.


HAHA, så här lycklig var Eld efter att ha backat mellan bommarna;)


Uppsala

Sista gången jag åker buss hit, nått jag säger varje gång men endå.. Full proppad buss = sitta ytterst = inte kunna sova. Satt på den sidan som solen låg på mest och det var tok varmt i hela bussen ! Usch! Saknade tåget då kan jag lova!

Låg ute i solen och bara slappade när jag kom hit först men drog sedan iväg till stallet. Stod och myste med Eld ett bra tag, flätade och bostade en massa. ( matade han med morötter så han ska börja älska mig istället.) Sen blev det ett lugnare pass i ridhuset. Han blev vaccinerad för några dagar sedan så han får inte anstänga sig för mycket. Plus att stackarn har fått en reaktion av vaccinet på halsen, han är döende så fort man tittar på det;)

Blev lite bom övningar och Eld skötte sig super bra! Han försöker verkligen ! Galopp bommarna var nog jobbigast för honom, men tillslut rullade det på helt okej ! Känner mig nöjd efter dagens pass! Imorgon blir det träning för Fiffi! Hoppas det går bra, jag känner mig ringrostig ;)



Jag och Elden från dagens ridpass, Svårt att få till några bra bilder
i ridhuset :/




Follow your dreams


Mot Uppsala!

Nu sitter jag på bussen mot Uppsala ! :D
jag som hatar att åka buss... Usch!
Blir kanske ett lungt pass med Elden ikväll också! Måste ju lära känna varandra :D
uppdatera ikväll om hur det gick !:)

Packa packa pack

Hatar att packa, igentligen skulle jag vilja ha med mig hela garderoben. Men den får inte plats i min lilla resväska ;)

Till största del består min packning av ridkläder ;) Hjälp och skor tar ju sån jäkla plats.. Nu blir det iaf sängen ska upp tidigare än tuppen i morgon!
Min packning..




Pony

Följa Elin ;)




Bilder från igår

Slänger upp några av mina mobil bilder från igår :D
Skuggoooor
Min solstråle!


Jag och min lörvepös :D



promenix

Innan jag tog hem Pony från "lilla betet" så tog vi en skön promenad längst Kvarsätts vägen. Pony verkade dock riktigt slö.. Vaknade dock till på hemvägen, tror att det har mycket att göra med att han är grymt less på denna väg. Ska ta med han mer i skogen framöver!

Han ser riktigt raggig ut nu igen, Fet i pälsen av allt flug grejs. Plus att han har lite små strån av vinter pälsen kvar.. Ska duscha han nästa vecka, känns inte som nån höjdare att göra det nu med min ny gjorda tatto ;)
Min dator är cp.. hänger sig stup i ett... Så får inte in bilderna jag tog idag :(
En bild på Pony här om dagen får ni nöja er med så länge ;)

Bilder från trail clinicen!


Trött tjej!

Trött som jag vet inte vad.. Ska åka in till jobbet en snabbis nu för att kolla upp mina nya arbetstider osv. Kanske tar en snabbis till hööks också. Dom har ju börjat med rea, dock tycker jag inte att den brukar vara så wooow;)
Pony får nog vila idag, kanske tar en promead med honom nu på eftermiddagen.
Just det, ska försöka fixa filmerna som jag och Moa filmande igår också ;)
Jag och Chappe bus :D ( haha långben ? )

Budget vs lyx

Hööks, 469
Börjes, 659 kr


Visa fler bilder i nytt fönster
Professional choice, 1 500 kr.


Eftersom att jag ÄLSKAR professional choice SMX air ride paden,
så är inte mitt val så svårt. Men dom två "budget" padarna är det inte heller nått fel på.
Funkar säkert helt okej dom också. Men jag gillar pass formen på professional choice

Vad väljer du?




Trail clinic m.m

Bestämde oss för att strunta i att åka till Timrås lilla western tävling och drog istället upp till Kramfors för att kika på en trail clinic med Håkan. Alltid lika intressant att vara staket ryttare, man lär sig mycket av att bara sitta och lyssna.
Fick se några bra och roliga övningar som man kanske ska ta och testa på med chappis?
Efter det så drog vi hem till mig och hade en mysig filmkväll:D Idag blev det en tur i skogen med Pony och Chaplin. Japp , blev en premiär tur för mig och Pony. Det gick kalas bra, inget rammlande! Så det kändes super bra! Extra roligt att man fick sällskap av bästa Moa också! :D
Slänger upp några bilder från lill kameran så får ni se bilderna från systemen imorgon. Hittar inte sladden till den och minneskortet är för stort för att passa i min dator. Bra jobbat Elin ;)

Dålig update ;)

Får skylla på att jag har haft fullt upp! Igår var vi upp till Kramfors för att titta på en Trail clinic med Håkan! Ska berätta mer om det ikväll med lite bilder och så ;) Sen idag har jag och Moa bara chillat! Eller ja, vi ha rju faktiskt varit ute och ridit också!
Men mer om det ikväll :D Bilder och kanske en film ! :D
Hörs !

Hittade två gammla bilder med Pony bus!


Barbacka ridning i paddocken


Ute i skogen en härlig vinter dag !



Invitation Tonite


I dont need my horse

Mamma & Pappa.. Jag vet inte om jag hade blivit överlycklig eller skit lessen om jag hade fått en sån här cykel när jag var liten. Efter tjatande och tjatande om en egen häst , så kommer dom hem med denhär? Blir ungen glad eller lessen ?  Jäkligt cool endå ;)
220 $
http://ponypalsranch.com/
Hade du blivit glad över denna när du var liten och hade drömmar om en egen häst ?
Hade lätt valt den svart, Hur tuff var inte den ??

Road trip?

Sitter hos syrran just nu och ska snart käka lite grillat! Mumms!
Helt slut i huvudet, denna förkylning är dödande!
Men har känt mig mkt mkt bättre idag!
Imorgon ska jag och Moa åka och kolla på en clinic med Håkan!
Så hoppas på att förkylnings spänningarna har släppt till imorgon :D

Sommar mys!

Släppte över hästarna på ett av beterna som ligger i närheten. Snacka om att grabbarna grus blev glada;)
Vart inte nån race, utan dom hade fullt upp med att dyka ner i det härliga gräset ;)
Pony i sin nya sverige grimma som jag köpte på globen sist ;)
Snygging ;)


Pony kör lite morgon gympa, han får käka lite hö innan det är dags
för grääääs.


Grabbarna grus!


Chappeman:D


Uppsala?

Ser ut som om att jag kommer att göra en snabb visit till Uppsala nästa vecka, Känner att jag måste rida Eld lite innan Ride campen. Förhoppningsvis så blir det nån träning i Uppsala. Känner ju inte Eld så bra ;) Tänkte åka ner på Onsdagen och sedan åker jag till stugan med syrran på fredag morgon. Så får iaf två och en halv dag på mig att lära känna Eld bättre ;)

Åh jag ÄLSKAR Uppsala! Ska boka biljett nu ! Blir buss ser det ut som. jag hatar att åka buss. Men det fanns inga bra tågtider med bra priser när jag är så sent ute.
Nä, nu ska jag ut och mys lite med min häst. Nackdelen med att vara hästägare är att när man är sjuk ( Då menar jag hur sjuk man än är ) så måste man ut till stallet och ta hand om dom. Vill helst ligga i min soffa och dö. Men är verkligen på bättringsvägar!
Jag och Eld i Uppsla sist ;D


Jag och Eld i vintras.



Friendships are forever.


Ride Camp 2011

Har anmält mig nu, men mitt lilla problem är att jag inte har nån häst ;) Men blir antagligen Eld :D Ska bli hur kul som helst ! Alla andra år har varit super roliga och lärorika!! Kommer dock sakna att ha min fina Pony med mig :(

Ride camp 2007 ?


Sjukling

Ja, eftersom att jag är sjuk så händer det inte så mycket ute i stallet och med Pony. Var ute och mockade förut så då passade jag på att släppa över dom till "Lill betet". En liten plätt dom brukar få gå och vänja sig på, den är dock upp äten nu så inte så mycket att käka på. Men svårt att gå med alla tre hästarna själv till det andra stället.
Tänkte ta med mig kameran, men tänkte: Dom brukar ju endå aldrig göra nått roligt, lämnar den inne istället. Tror ni inte att dom ska springa runt och springa o rulla då? Visade upp sig till tusen! Där fick jag för  att jag inte tog med mig kameran ;)
Pony såg iaf bra ut när han sprang, lite stel kanske men vad annat kan man vänta sig ?
Är så sjukt sugen på att testa att rida honom. Får se hur det blir när jag är frisk ;)


Budget vs lyx

Hööks, 239 kr


VS


Billy Royal® Silver Plate Breastcollar

Billy Royal, 1 500 kr.


Mitt val hade varit Lyx denna gång,

Vad hade du valt ?




Mys

Är fortfaramde sjuk. Tog mig iallfall ut till stallet nu på kvällen. Borstade och myste lite med Pony innan han fick gå in för natten. Pony såg så himmla ung och pigg ut idag! Mer levande än vad han har gjort dom senaste veckorna. Vi kanske är på väg åt rätt håll? Vågar jag hoppas ?

Armband

För ett tag sedan beställde jag ett gäng armband från en tjej. Men det är inte vilka armband som helst! Utan de är gjorda av häst tagel. Man klippte en bit från sin häst svans och sedan skickade men det med posten till henne. Man kan ha pärlor i eller som jag såg nu så kan dom vara twistade osv.

Är det inte ett bra sett att bevara ett minne på. Jag har faktiskt två stycken, ett från Pony och ett från Ramondo.
TRYCK HÄR , så kommer ni till sidan med armbanden.
Så här ser armbanden ut! Bild från hennes hemsida www.http://sierradancer.se .

Och så här ser mina armband ut eller två av dom är inte mina :)

Back

Legat deckad i tre dagar nu. Min förkylning tog död på mig. Att ha feber i denna värme är inget  jag önskar nått, inte äns min värsta fiende ;) Men nu är jag här igen, fortfarande sjuk, men på g iaf! Pony har börjat lite smått med att käka gräs och igår gick han några timmar på bete nr 1. Lyckades så klart slänga iväg sin ena framsko, men som tur är har jag världens bästa hovslagare som kommer dagen efter. Han ställer upp i vått och torrt! Han är bäst ! Dagens ros till han eller ? ;)
Har lite bilder jag ska slänga upp här lite senare. Nu blir det städa rummet som står högst på min lista. Måste få bort alla förkylnings bakterier ;)

Gos

Var ute på en kort promenad idag också med Pony. Dock var han sjukt oupfostrad och allmänt bråkig idag! Gick rätt så bra idag, men underlaget var inte så bra för Pony. Nyskrappad väg med en massa stenar i. Så därför valde vi att ta en kortis. Syntes att han inte gillade att gå på det underlaget, lätt att trampa fel.
Blev iaf BoT på frambenen idag. Ser iallfall bättre ut nu där han är svullen. Kylde av bakbenen som var lite tjocka idag då han har stått i sjukhagen hel dagen. Blev aldig flyttad då jag har jobbat hela dagen.

Det blir bättre

Pony gick riktigt bra idag när jag skulle ta ut han till hagen! Och den svullna delen är inte alls lika stor och spänd längre! Lät han stå i den stora vinterhagen så han får röra på sig lite mer. Min plan var att jag skulle gå en kortare promenad med honom idag men var super trött efter jobbet så sov två timmar och när jag vaknade så sprang Pony som en tok i sin hage. Tyckte att den motionen räckte;) Vill ju inte gå för fort fram nu.
Hoppas på en liten promis i morgon. För då är jag ledig ! :D Kanske lyckas fota lite.. men brukar ju aldrig riktigt ha orken ;) Skärpning på mig ! ;D

Lycklig, till hälften

Idag var J min hovslager ut för att kika på Pony. Ville kolla upp så att det nte var fången som spökade. Men när vi kom ut och jag skulle gå/springa med Pony, ja då är han inte halt! "gallan" var fortfarande kvar men lite midre. Antagligen har han vrickat sig i hagen och är nu  lite spänd i gallan. pust! Tycker dock att han är lite stel i svängarna osv, så helt 100 är det inte än!

Blir massa Back on track nu ! Finns inget bättre än det. ALLA häst ägare borde äga back on track paddar!
Rekomenderar dom till tusen!


Jag tror mitt hjärta blöder


Rodeo

Kanske borde sats på det ? Dom senaste dagarna har mina rodeoskills verkligen fått sats på prov. Chaplin är en riktig rodeo maskin! Han skulle kunna vara en sån där elektisk tjur som man ska hålla sig kvar på. Elektrisk Chaplin.. Ny affärside!?
Fick sällskap av Matilda och Casse idag. Alltid lika roligt att ha sällskap när man är ute och rider. Blev en sväng längst Kvarsätt och Hov vägen. Skritt och trav tur, plus pass för mig och Chaplin då ;) Nu ska Chaplin få vila några dagar då jag ska jobba och inte har tid. Kanske hinner med en skritt tur på söndag.  Men det får tiden utvisa.
Ingen skillnad på Ponys ben idag iaf.. Kylt dom några gånger under dagen och lindat.. Blir till att ringa vet imorgon och checka. "Bullen" känns som en galla när man trycker på den men känns som om att det är nått mysko.. vette fan... Hoppas jag får veta vad det är imorgon.
Just det, jag som uppdaterar Moas blogg just nu om hur det går nere på Greva ;) Kolla in den för att se hur det går för tjejerna! Jag håller tummarna för fullt :D

Jag och Moa på tävling

 

 


:(

Pony var halt i går när jag tog in han från hagen. Vet inte riktigt vad det är, men tycker inte att det verkar vara som fången. Ingen värme i själva hoven men benet är vamt och svullet nere vid kotan. Kylde ner och lindade i går kväll. Ska ut till stallet nu och kolla läget. Eventuellt kyla lite till och linda om. fan fan fan... När ska oturen vända ???

:(

Pony var halt i går när jag tog in han från hagen. Vet inte riktigt vad det är, men tycker inte att det verkar vara som fången. Ingen värme i själva hoven men benet är vamt och svullet nere vid kotan. Kylde ner och lindade i går kväll. Ska ut till stallet nu och kolla läget. Eventuellt kyla lite till och linda om. fan fan fan... När ska oturen vända ???

Chaplin

Flätade chaplins man idag, hatar när den är lång och fladdrig.. haha.. Blev en tur uppför sandvägen. Hade tänkt galoppera där men en viss Chaplin hade damp. Blev iaf en kort och fin galopp (men inslag av några bockningar) på slutet. Skritten var sådär på honom. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, har testat lite olika saker nu. Idag testade jag med att han skulle gå super sakta och det funkade faktiskt rätt så bra. Så fort han blir okoncetrerad eller ska skritta på då blir det pass takt..
Men i stora drag så var han en fin ponny idag !

Fina grabbar!


Dagens fråga

Vilken ridgren gillar du bäst och varför? och vad tycker du om andra ridstilar?
Jag gillar såklart western ridning eftersom att jag gillar sättet man rider på. Men bara för att jag brinner för westernriding så betyder inte det att jag har nått emot dom andra grenarna. Jag har testat flera av dom andra och enligt mig så måste man alltid testa nått innnan man kan säga vad man tycker.




RSS 2.0