hatar blogg.se

blogg.se är cp som vanligt.. VARFÖR SKA DET VARA SÅ JÄKLA SVÅRT ATT FÅ LADDA UPP EN BILD ???? Usch... Testar imorgon igen..

Har haft en liten fotografering med pony i...

img_4840 (MMS)

Har haft en liten fotografering med pony idag :) bilder kommer upp på bloggen i morgon ;)


Biljetten är bokad

Nu blir det till att peppe inför Nationals då jag ska vara groom, fotograf och peppnings tant åt Moa!! Ihh, fatta hur kul det ska bli !? Åker tog först till Ånge (?) DÄrifrån tar jag ett natt tåg som går raka vägen ner till Skövde där moa väntar på mig ;) Sen blir det skara :D Slapp iallafall byte i stockholm ;)
-
Blev ingen ridning idag, slocknade så fårt jag kom hem. Ryggen och huvudvärken tar kål på mig. Jag och Pappa lyckades sätta upp en hage runt stallet så Pony ska få gå och käka lite gräs där imorgon. Hoppas på att jag är lite piggare tills imorgon så jag orkar rida en tur efter jobbet.
Snygg Moa och Snygg Tintin !

Är på jakt efter nån som vill sälja bra Hö till mig. Finns ju typ inga annonser ute och dom vi brukar köpa hö av har slutat. Great! Det jobbigaste är att vi inte kan hämnta hö förens om ca 2 veckor. Så mitt hö som är kvar måste minst räcka 3 veckor. Kan bli svårt då jag föder tre hästar för tillfället.. Måste försöka få ut Pony på bete.. men han har svårt att  stå själv, han har ju sällskap av hästar i en hage inärheten. men det är ju intehans kompisar så dom duger inte ;)

Dagens I-lands problem. Ska nog göra ett försök imorgon , hoppas att han inte gnäggar sönder grannarna.. Brukar lugna ner sig efter en stund men men.. Får se vad jag hittar på med Pony ikväll. Beror på hur trött jag är :)


Lite bilder från Ride Camp


Trött Pony

Var ut till stallet i morse även fast det inte var jag som hade utsläpp. Bytte vatten eftersom att det var gårdagens snusk vatten i hinkarna och gav dom hö. Står i lillhagen eftersom att òsk måste stå i en liten sjukhage i den när dom. Finns inget gräs i den hagen längre så då måste dom få käka hö också.

Pony har ju också välldigt lätt att falla ur. Man ser revbenen på honom nu även fast han har en balong mage. ( Han får en såndär riktig gubb ölmage ). Föresten, Någon som vet vad "Vätske påsar" under ett stos mage kan vara ? Dom är jätte stora och det känns som om att det är vatten i dom ? Hon käkar medecin och hon har reagerat med dearee vilket är en vanlig bivärkning av medicien. men dessa vätske påsar ??

Longerade iallfall Pony lite fritt idag. Bara för att han skulle få röra på musklerna lite. Snacka om trött kille, Tyckte att det skulle vara bättre att stå och mysa och käka lite gräs istället;)

Ringde vårdcentralen pga min rygg idag, men dom hade bara akut tider.. suck.. jag jobbar ju non stop just nu och till veckan åker jag ner på nationals.. måste klura hur jag ska lösa det där med ryggen.. Måste ringa J också , Ponys fötter är sjukt långa.. var ju inte länge sedan han skoddes...


Morgon mys

Var uppe med tuppen idag för att hinna med en härlig tur med min fina Pony. Finns det något härligare en att vara ute och rida när solen går upp, fåglarna har vaknat, dimman ligger lätt ovanför marken och det är alldelens lagomt vamt?

Jag tar vara på varje sekund och njuter för fulla muggar. Var ute på en härlig kvälls tur i går också ( Älskar sena kvälls turer också.) Känns så skönt att bara sitta där och njuta av naturen. Blev lite mys i stallet efteråt. Några tårar mot en mjuk Pony päls. Det är så svårt att hålla inne tårarna. Vill inte prata med folk om det, bara här på bloggen jag klarar av att skriva om det. Kanske för att jag inte vill visa folk att jag gråter.

Syrran har lovat att hon ska fota mig och Pony, får se när det blir. men jag är ledig på Lördag så ska kolla med henne då. Hoppas på fin väder!


If we had the chance to do it all again

Ibland kommer man till en punkt i livet där man måste göra svåra val. Där är jag just nu. Beskedet jag fick hos vetrinären var att Pony har en elak artad tumör. Han har alltså cancer.
-
Finns två alternativ. Det ena är att göra en amputation av den utsatta delen, vilket är en stor del. För att kunna göra operationen så måste Pony sövas vilket bara det utgör en stor risk på en gammal häst. operationen går på 15 000 kr då Pony är oförsäkrad, det var inget försäkrings bolag som ville ha Pony då han redan var gammal när vi köpte honom. Det andra alternativet är att när han börjar bli hindrad av tumören och mår dåligt helt enkelt låter han få somna in.
-
Eftersom att jag har en gammal häst som antagligen inte har många år kvar känns en operation inte som ett alternativ. Risken att han inte överlever en operation är stor. Därför har jag valt att försöka ha kvar honom så länge det går, men vid minsta täcken på att han får ont och lider kommer jag ringa samtaler jag har gruvat mig för enda sedan jag köpte Pony. Ska ta en funderare nu till hösten. Överväga min beslut osv.
-
Jag är otroligt tacksam för det stöd jag har fått under dom här dagarna även fast det har varit sjukt jobbigt att försöka stänga ute mina tankar som rör Pony under ride campen. så fort nån har frågar har jag igentligen bara velat springa och gråta. Sitter och gråter floder medans jag skriver det här..
-
Tänker tillbaka på allt vi har haft. Alla fram och motgångar. Altt roligt vi har haft tillsammans. Om jag bara fick leva dom här åren en gång till. Det har varit dom bästa. Pony har gett mig så mycket, han har alltid funnit där. Idags läget har han inget problem av den, men vi vet inte när han kommer att få det. Den dagen kan komma när som helst.
-
Jag älskar min Pony. Och jag skulle göra vad som helst för att få våra år tillbaka. Jag vill inte att det ska ta slut.

Ride camp 2011

Dom här 5 dagarna har varit så jäkla bra! Ni som inte var med, fan vad ni missade nått!! Har lärt mig så otroligt mycket och både jag och Eld har utvecklats till tusen. Eld har bara gått bättre och bättre varje dag. Visst har vi fått kämpat men det gick!
umgåtts med härliga människor, ätit god mat och ridit till tusen. Har en massa bra övningar med mig hem nu :D Ska sätta mig och fixa till lite bilder nu så kommer väll komma upp eftersom ;)

Dag 3

Blev lite chill idag på morgonen. Tog med oss tränara på en liten tur i sundsvall efter frukost och lite teori. Satt och kikade på olika klasser från world show osv. SÅ vi började inte rida förens efter 12 idag.
-
Eld var pain in the ass idag. Ville  inte stå stilla när jag skulle sadla osv, hade för mycket energi i kroppen, han gillar inte att stå på box för länge. Så första delen av passet var jobbigt, men mot sluter vart det kanon bra. Var en hel del som rammlade på plats. Kändes toppen! Är super nöjd!
-
Dags att sova igen, är sjukt trött!!
Laddar upp mer bilder när vi kommer hem :D

Ride Camp 2011

Jag har inte hunnit att blogga förens nu. Har haft fullt upp hela dagarna. Kom hit på måndag kväll och då red jag och Moa en stund i ridhuset. Eld kändes helt okej. Red kanske i ca 45 min vill bara känna igenom lite. Sen tog jag och Moa en jogging tur, i ös regnet. haha, men det var riktigt skönt !
-
Tränarna vart föresenade då deras väskor försvann så vid halv 12 stod jag, Moa, Kattis och Maria och väntade på dom. På första passer fick vi börja med att rida runt så dom kunde se vad vi kunde osv. Sedan delades vi in i två grupper. Hamande i samma grupp som Moa så det var ju kingen de :D
-
Vi gick igenom dom olika delarna på hästarna, hur man tränar dom och får dom mjuka. Vilket innebär en jäkla massa flyttande. Nyttig till tusen för elden! Vilket också betyder jobbigt för mig;) Eld var super duktig dom tre första timmarna. Vi lyckades till och med göra några fina sidepas vilket är det jobbigaste, onödigaste och gud vet allt enligt Eld. Så var super nöjd! Fick till en hel del bra skänkelvikningar i galoppen också. Men dom sista timmarna började han bli lite grining. Men han kämpade på kanon bra!
-
Efter 6 timmar i sadeln känner man sig ganska mör kan jag lova. Idag delade viin oss i fyra grupper så min grupp vart två grupper för att vi skulle kunna rida lite kortare pass. Började morgon med lite psykisk träning för min del. Skulle rida runt en fyrkant och vända runt i varje hörn. Traven gick det sådär. Han är så jävla skumpig.. I Galoppen tycker jag att det gick bättre men det blir ju ganska snäva kurver så jag fick hålla andan lite. Men när jag väl började att koncentrera mig så gick det kalas bra.
-
Gick ut till ute banan för att testa lite till. Skulle rida raka linjer och så fort hästen vill till ett annat  håll eller börja vingla så vänder man och byter rikning. Man har ingen kontakt i tyglarna. Där ute låssnade det för oss. Han började sänka hubudet , höll en bra tempo i galoppen. Kändes toppen. ( Måste tillägga att Tintin gick super bra med Moa !! )
-
Blev lite halter träning på eftermiddagen. Det gick också helt okej. Han är lite loj, eller lasy kanske.. Men fick igång skritten och backningen bra. Nu har vi nyss grillat och haft mysigt. SÅ nu är det bara att krypa ner i sängen och sova. Upp tidigt i morgon!
Jag och Eld på måndag kvällen.
Duscha
står och chillar
galopp galopp

Vet

Fick inte så bra besked idag hos vet. Men kommer berätta mer om det efter campen. Just nu vill jag inte lägga focus på det för jag blir bara lessen. Men till helgen kommer jag berätta allt. Hoppas ni förstår.
-
Har iaf packat det sista nu och ska bara käka sen bär det av till ride camp. Ska ha så sjukt kul. Lägger bort dom jobbiga tankarna för några dagar. Kommer försöka uppdatera så mycket jag kan under dom dagarna, men man vet ju aldrig, kanske blir sämst på att uppdatera också ;)
-
Ska iaf rida med Moa en sväng i ridhuset när vi kommer fram ikväll. King!
Elden i vintras !

to do

Saker som jag måste fixa idag.

  • Packa till campen.
  • Betala in medlems avgift till SQHA.
  • Ladda på mitt internet till datorn.
  • Rida Eld och Chaplin
  • Snygga till Pony lite så han inte ser ut som nått ök när vi ska till vet imorron ;)
  • Äta?







Trav!

Idag tog jag och Pony våra allra första trav steg !!! Det gick jätte bra fast det märks att Pony har tappat lite kondis precis som jag ;) Men han klonkar i fram och bak skon hela tiden, så ska ringa till J så han får komma och kika på hovarna. Tycket att han redan har blivit väldigt lång i fötterna.

Vi red iaf en en bit längst Hov ägen tillsamans med Anna och Eld. Imorgon tänkte vi rida till ridplan vid sandtaget och kika in hur det ser ut :) Blir en eftermiddags tur för jobbar hela dagen imorgon också.

Slänger upp nån bild ikväll!


Ute i skogen

Jag och Anna kände för att trotsa vädergudarna ;) Tog oss en skritt tur i skogen, på med regn kläderna ba!
Pony kändes bra i skritten idag också. Han är bara så lång i tårna. Måste snacka med J om det där.. Tog oss över stock och sten utan att snubbla! Det går framåt ;)
-
Pony och Chaplin fick sova ute, till Ponys besvikelse ;) Han stod och gnäggade efter oss och tyckte att jag var världens elakaste matte. Tack Pony, det värmer ;)
Fick prova annas sverige täcke och det satt kalas bra. Så blir kanske
till att köpa ett sånt till gammle man ;)
En mindre road Eld ;)

Eld is in the house !

Då var dom framme! Resan har gått bra och Eld såg nöjd ut över att vara här ;) Han fick gå i hagen med Pony, pony var inte så jätte intressead medans Eld ville hälsa. Dom har ju träffat varandra förut så det var inga problem att släppa ihop dom. Får se om jag orkar rida en sväng sedan eller om han bara får ta sig en kort promenad till den andra hagen sedan.
Chaplin vart helt crazy när eld kom. Så vi fick slänga in han och Osk för att inte hon skulle skutta runt med sitt onda ben. Suck. Dryga små ponnysar ;)
Framme!
Elden
Pony och Eld :)

Om några timmar

Är Eld hemma hos oss! Wiho!!:D


Jag och Eld i Uppsala -11


Trötter

Hade en master plan i går kväll när jag skulle gå och sova. Tänkte att jag skulle kliva upp halv 6 så jag skulle hinna att mocka och fixa klart i stallet innan jag skulle åka iväg och jobba vid 8. Men när klockan ringde på morgonen så kände jag att nä.. Tar nog den där extra timmen och sover.

Så det är bara att skynda sig hem efter jobbet och mocka så allt är färdigt tills syrran kommer. Lär ju ta en tur med Pony också. Är ju hans måbra väder idag. ( Bara för det så kommer det börja tok regna när jag ska ut.)

Nu ska jag äta min mat innan jag ska ut och jobba igen :D Hörs ikväll!


Lär väll bli så här blöta igen, är typ våran tur det ;)

 


Western eller klassiskt ?

Vad väljer du ?



vs



utmanar ödet

Eller kanske mer mitt psyke;) Jag ch Pony tog oss en tur runt silver bäcken. Blev alltså lite små klättring för gammel man, det behöver han då han har tappat lite rygg och rump muskler. Men grejjen med den här vägen är att den finns hur mycket saker som helst att snubbla på! Stockat, stenar och ogämn mark. Men vet ni vad ? Vi klarade det galant!
.
Märks att jag inte är ute och rider lika mycket för stigarna försvinner... Mitt ute i kalhygget försvann stigen, men som tur var så kan Pony den vägen utan till. Han var lite små loj idag, mycket flugor som surrande och irreterade honom. Vart lite mer fart på honom när vi kom ut i skogen. He loves it! :D
.
Nu ska jag iväg och jobba. Kanske rider Chappis en sväng ikväll om jag har lust och ork för det. Börjar super tidigt imorgon så lär vilja gå och lägga mig i tid :)
-
Just det, skulle klippa till Ponys man idag... det blev super snyggt... not... HAHA.. pudel.
På g ut
Lycklig

Bilder

Crazy horse efter att ha stått på boxvila några dagar. Ont ? nää...
Hon ba njuter ;) Äntligen fri, eller ja en mini hage ;)
Ponys outfit idag :)
Chappisen idag :)
Nya stalldörren, snygg :D

Spån eller Torv ?

Vad gillar du bäst ? Spån eller Torv ?
Själv tycker jag att torv är det värsta som finns. Det är mörkt, det luktar äckligt i stallet av det, det blir skitigt överallt. Nä usch och fy! Tackar vet jag spån! Lukten, ljusheten och fluffet är inte det underbart !?

VS            

ZEBRA

  • Sadel $415
  • Träns med brösta $75
  • Padd $58
  • Horn väska $30
  • Grimma $24
  • Benskydd $49
  • Boots $24
  • Sporr remmar $26
-
Totalt $701 dvs ca 4 800 kr.
-
Visst att jag älskar zebra mönster.. men ja jag hade kanske nöjt mig med en grimma, boots eller väska ;)
Eller padden, sjukt mycket snyggare än min filt ;)

Ridning x2

Började morgoen med att ringa ett samtal till kliniken, har bokat in en tid på måndag för att kolla en sak på Pony. Blev perfekt med den tiden då syrran är här och kan följa med mig.
Sen blev det lite stall jobb, började med det jobbigaste av allt. Ta sig in i òsk box för att mocka, byta vatten och ge henne hö. Hon är en häst som verkligen INTE har ett psyke för att stå på box vila. Insett att Pony var en riktig pärla på box vila!
-
Tog ut Pony på en skritt tur först, blev en tur på ca 45 min. Han kändes super bra idag ! Skrittade på jätte fint och inge snubbel alls, så det kändes kalas. Han blir lite piggare när han får sova inne och när det inte är så jäkla varmt ute. En helt annan häst idag och det gillas !
-
-
Det fick bli en barbacka tur på Chaplin längst hov vägen, tror att vi var ute i lite mindre än en timme. Kan ju säga att det kändes på skritten att jag inte hade ridit på ett tag. Fick sitta och jobba mycket med att han skulle få rätt skritt takt. Blev lite mjukgörande också i mellan åt när han skrittade på bra. Gick sedan och slängde ut grabbarna i gräshahagen, snacka om lyckliga.
-
Nu ska jag ut och fortsätta städa i sadel kammaren.. så sjukt jobbigt vet inte vart jag ska börja.. Plus att man har en galen liten isis sm står och gnäggar, rspar tänderna och skrapar i golvet hela tiden.. suck.. men snart ska hon få börja gå i sjuk hage SKÖNT!
-
Slänger upp lite bilder ikväll :D

Åska

Efter utsläppet imorse så åkte jag iväg för att göra lite ärenden. Hade mockat och fixat lite till Osk, men tänkte att jag kunde ta grabbarna på eftermiddagen innan jag skulle rida. Osk stod iaf lite lätt på benet idag, smärtan har kanske börjat lätta lite nu.
Påväg hem bryter världens åsk och regn skur ut. Bara för att jag skulle hem och rida. Fick slänga in grabbarna i stallet då dom var jätte blöta och frysna. Här snackar vi känsliga hästar.. fick stå inne i ca 1 ½ timme sen fick dom gå ut i små duggandet istället. Städat en massa i sadel kammaren, smörjt upp lite grejjer så börjar bli lite ordning där.
Osk fick smaka sin medicin för första gången idag också. Vi hälde det på lite fölmix och det var slut på 10 sekunder! Gjorde en lite grimars men sen slank det i. Skönt med hästar som är lätta att få i sånt ;)
Nu ska jag käka lite middag och känna efter om det blir nån ridning idag :)

Det blir alltid värre framåt natten

Var ut till stallet och mockade nu på kvällen innan grabbarna skulle få komma in och sova. Och oj vad block halt osk var nu :( Stackarns såg ut att ha riktigt ont :( Blev väll värre efter besöket när dom har varit där och böjt och tryckt.
Usch gör ont i en när man ser djuren lida så där :( Hoppas smärtan avtar och att den är lite bättre imorgon.
-
Myste iaf en liten stund med Pony. Borstade och hade mig. Tänkte ta en promenad, men det får nog bli en ridtur i morgon istället :) Nu blire nattti, sjukt trött och inte får jag sova ut imorgon heller, Blir jag som har utsläpp tidigt imorgon bitti. Min plan är att hinna med att rida två hästar i morgon också. Har lite saker som ska fixas bara :)

dåliga besked..

Var inte så bra ställt med Osk. Visade sig att hon hade en spricka i benet och ålders tecken . Ser inte så posetivt ut. Just nu står hon på boxvila. Så vi får hålla tummarna på att det kommer gå bra för lill tjejen! Hon hade iaf gått på transporten lika duktigt och säkert som hon gjorde från början, var alltså bara tjurigheter i går som vi trode!
Fina tjejen !

RyttarGPS

En riktigt bra säkerhets sak eller vad ?
Med ryttar GPS kan man via internet se vart du befinner dig, så sker det en olycka så vet man exakt vart du är. Kanske lite creepy att man ska veta exakt vart du befinner dig, men endå en super bra uppfinning! Synd bara att det inte finns så vi ryttare kan använda som en vanlig GPS ( eller finns det så jag har missat det )

Den är ungefär lika stor som en mobil och man har den antingen i jack fickan eller i en väska på sadeln. Därifrån sänder den varje minut eller hur ofta du vill att den ska sända iväg singnaler.Man loggar in på RyttarGPS och där sparas dina turer och man kan lätt se hur lång tide det tog och hur lång rundan är.

Pic 1Pic 3
Så här ser sändarna ut, de funkar som mobiler och du kan skicka nöd sms eller ringa.

Dom tipsade också om att man kunde sätta fast en sändare på hästen om man hade en häst som rymde. haha kanske nått man borde sätta fast på Chaplin, fast, han är lätt att hitta;) bara tänka, vart finns det mest mat ?

Dom finns att köpa HÄR och dom kostar mellan ca 1000 - 1800 kr.


Work

Nu drar jag till jobbet! Känner mig som en vandrande zombi! Piggnar nog på mig snart ;) K som ska ta ut hästarna idag, skönt att inte göra det idag faktiskt. Förhoppningsvis blir det ridning utav Chaplin och Pony ikväll. Update om det kommer senare !

Ha en trevlig dag alla ;)



Lastning...

blev väldigt sent innan vi kom igång, kom ju världens åsk och regn skur. Så jag passade på att fixa lite i stallet. Spånade upp och grejjade. Gick och hämntade hästarna så dom får sova inne idag istället. Pony vart super glad ;) rullade x antal gånger i ny spånet! Finns det nått bättre än nytt spån lixom ?? ;)
-
Osk var cp redan från början.. ursäkta mitt urval, men det enda hon gör är att backa backa slänga sig i dikerna osv.. Lyssnar nada, hon kan inte äns gå fram till transport jäveln... Efter kärrans försök med lock med mat i hink så tog jag henne, backade henne mot transporten så vi iaf kom fram till den. SEN Brackade helvtet i hästen fram, jag skojjar inte, Hon stegrade mot mig hon hoppade imot mig, hon ville springa över mig. Hon ville mosa mig kort sagt.
Efter en ca 30 min "bråk" vann jag och då gick hon in hur snällt som helst. Som om hon inte hade gjort annat..
-
Testade två gånger till och hon gick in utan några problem alls. Gick nästan in av sig själv- Så nu hoppas vi på att kärran lyckas få på henne imorgon när det är dags för vetrinär besök. Jag jobbar ju så jag hoppas att hon hittar nån som kan hjälpa henne med luckan osv.
-
Nu blir det att sova uppe innan tuppen imorgon! WIHO ;) men sedan är jag ledig TVÅ dagar YES ;)

Full rulle!

Kan man verkligen säga att dom senaste dagarna har varit! Men nu är lunget här igen, eller ?
Har en härlig arbets vecka framför mig som kommer att innebära lite tid för hästar. Men ska göra mitt bästa för att hinna med. Hoppas att Chaplin är ridbar så jag får rida lite ordentligt innan Ride campen. Sugen att vara med på årets ride camp ? Gå in på WINNs hemsida och checka in det ;) Är grymt bra !

Idag, om vädret tillåter så blir det ett försök med last träning med Ósk. Hon har vet tid i morgon och jag vette fan om vi får iväg henne.. Någon som har några på tips ? Känns som om vi har testat det mesta.. Tjurig häst, tjurigheten bara lyser av henne, för rädd för transporten det är hon inte.

Nu ska jag iaf ut till stallet för att spåna upp och plocka lite. Så Pony får komma hem i morgon och sova.
fixar en update om hur det går med last träningen om det blir nått ;) SKICKA MASSA TIPS TACK :D



Här snackar vi lörvepöse! ;)

LYCKLIG

Satt och kikade hur jag jobbade under norrlands mäster skapen och vattlång tävlingarna, och gissa vad??
JAG ÄR LEDIG DÅ !!! :D Så blir att åka dit som fotograf då ;) Synd att man inte har nån häst :( VIll också tävla :(
-
-

Kolla in på WINNs hemsida om ni vill veta mer om tävlingarna !

Sorry

För dålig uppdatering men har varit fullt upp! Igår vart jag firad av fina vänner och det blev en trevlig kväll på GF.
Nu kommer snart lite släkt och då blir det tårta och grejjer! Mumms!
-
-
Var förbi Pony nu  på morgonen, gav han mat och fixade med flugspray. Han såg ut att må bra, tror dock att han behöver få sova inne nått. Han blir välldigt trött av all broms och denna tryckande värme. Ska fixa det sista i stallet i morgon så kanskehan kan komma hem och sova nån natt. Sen får vi även se om det blir last träning, inte hunnit snacka med Kärran än.
riktigt gammal bild på oss

Idag är det ingen vanlig dag

För det är min 20 års dag!;)


snart så :D

snart så är lilla elden här :D wiho !! :D

Tjurig kärring

Det var var òsk var idag. Gick ut på morgonen för att hjälpa kärran att lasta henne då hon skulle i väg till cliniken för att kolla en hälta. Hon har inte blicit lastad på två år, och då var det när hon kom till s-vall. Då gick hon på utan att tveka. Nu vägrar hon gå inärheten av transporten. Hon bara backar backar och backar en vägrar röra sig.
-
-
Testade allt men inget funkade. Efter ca en timme gav vi upp.. Jag hade iaf lyckats få henne att stå två meter ifrån transporten utan att hetsa sönder, så ett litet framsteg iaf. Fick en ny tid och tror att kärran skulle ringa till Rosa och se om hon kan få lite hjälp. Ska försöka last träna på söndag och se om vi får på henne..
-
-
Nu blir det jobb och sedan GF !
Lill skitan !

En helt vanlig syn

Chaplin på rymmen !

Uppäten

Var till hästarna nu på morgoen för att kleta på lite flyg medel osv. Hade på mig ett linnea och ett par tränings shorts. Bra val Elin... Blev totalt uppäten av bromsarna! Har stora "bölder"  ( ni vet vad jag menar ) efter att dom har biti mig. Stackars Chaplin var helt desperat när jag kom. Han är lite känslig för flugor, hoppade nästan upp i knät när jag kom.
-
-
Började iaf att smörja in honom och Pony stod och kikade misstänksamt på mig. Han tror nämligen att jag ska vara en elak matte och smeta på solkräm på mulen, det värsta han vet ;) Så när det var dags för honom så sprang han i väg den lilla shiten. Fick jaga på honom i hagen i 10 min kanske sen kom han in till mig. Funkar verkligen att göra så, han får inte komma in mot mig förens jag vill det, så jagar man på han lite gran till slut slutar man, stannar och vänder ryggen till och väntar. Sen står det en snäll lite Pony vid en ;) Hade ju glömt solhelosanen till Ponys stor lycka ;)
-
-
Nu blir det jobb! Ska springa iväg till bilen nu! Ses!
Bild från när Pony var hemma en stund här om dagen =)

Bilder från städningen

Slänga ut gammspån

japp, vi gillar hinkar ;)


Papps håller på att fixa en ny stall dörr



Ridning två dagar i rad !

jajamen, nu jäklar hörrni! ;) Jag och Pony har lyckats överleva två dagar i rad! I går blev det en tur på ca 30 min längst kvarsättsvägen. Kändes riktigt bra! Känns att han är stel, men med lite motion och massage så ska nog det fixa sig. Hästarna fick sova inne, skönt för dom. Chaplins sår på knät har gått upp igen, så bra för han att få vila det från flugorna också.
-
.
Idag blev det en barbacka tur i ca 30 min. Vi gav upp fort då det var så sjukt mycket flugor och broms ute ! Pony tyckte INTE att det var så roligt! Duschade av benen med kallvatten, ni anar inte hur skönt han tycker att det är! Tvättade av lite där jag hade suttit också, var lite svettig där o det gillar flugorna ;) Dränkte in honom i flug medel och sedan fick han ha på sig flug täcket. Det gillades ;)
-
-
Städade även stallet idag. Fan vad duktiga vi var! Lyckades med att fixa hela stallet! ( bara sadel kamaren och att sopa i hop på hö loftet kvar nu ) Kändes skönt att ha det gjort. SKa fixa det andra nästa vecka. Har ett fullt späckat schema nu fram till söndag ! jobb, Gf, fylla år, häst, ja ni vet, en helt vanlig vecka ;)
Pony är inge lycklig när det är varmt


Mys fisen !


från i förrgår, kan jag få gå in och äta nu ?



Hovslagaren

Var ju som sagt här idag, allt verkade varra bra, enligt pappa iaf ;) så verkar som om att jag kan andas ut. Men tycker fortfarande att hovarna ser mysko ut ? Kanske ska ta en bild så ni får se ?
-
-
Imorgon hade jag tänkt rida en sväng på Pony;) Om jag vågar hehe , nä men det gick ju så  himmla bra sist och nu när han är nyskodd så blir ju risken för rammling ännu mindre! Mina planer var också att jag skulle börja stor städa stallet.. All ny my self like always. Det är konstigt att så fort det är dags för sånt då pyser alla iväg ? Men ska inte klaga, kan tycka att det är skönt att vara själv, för d åblir det gjort som jag vill ;)
-
Natti Natti, nu ska tant Elin sova!
nämen titta är det inte jag och Chaplin;)

Godmorgon!

Upp med tuppen idag, ska snart åka iväg och jobba.. skulle faktiskt vilja ligga kvar i min säng och sova ! Men kommer bli kul när jag väl är på jobbet :D Jag älskar mitt jobb! Var ut och gav Pony lite käk innan jag ska åka, han får stå kvar inne tills J kommer. Blir lättare för papps om han redan står inne. Är lite nervös för vad han kommer säga om fram fötterna :S

Skulle velat vara där men men .. Uppdaterar er  om hur det gick när jag kommer hem ! Nu ska jag skynda mig !
Ha en bra dag, såg ut som om det kan bli lite sol idag ! GILLA :D


Go mule!


Vart kom regnet ifrån?

Tog mig en skön kvälls promenad bort till hästarna för att hämta hem Pony. Halv vägs dit börjar det spö regna. Tänkte att det var väll inte så farligt, lite små mysigt. Men när jag kom fram!! Det öste ner! Tur att jag hade en regn jacka och mina "Ridfällaneröverbenen" regn byxor. Slängde på Pony ett träns och RED hem! Den ni ;)
-
-
Kändes så sjukt underbart att sitta på Ponys rygg igen! Känna hur han rör sig, en känsla som man bara får när man sitter på Pony. Underbart! Vi snubblade inte en enda gång. Okej det var kanske inte en så lång skritt tur men endå, bra för att träna mitt psyke ;) Jag överlevde !
-
-
Så nu står Pony inne och bara njuter av sitt hö, eller ? Ja han såg iaf jäkligt nöjd ut! Skönt för honom att slippa stå ute i regnet i natt. Hoppas på att J tycker att hovarna ser bra ut.. är lite nervös:S Tycker att dom sett lite konstiga ut :S Vi får hålla tummarna!
Dagens outfit på Pony idag eller vad ;)



Ny header

För tillfället iaf, kände att jag kanske inte hade den rätta motivationen men men ;)
vad tycks är den okej ? :D

Den gammla :

För dig ska jag, göra det tusen gånger om


nya planer

Blev inte att jag tog hem Pony ikväll. Är ju skönt väder ut och han såg ut att tycka att det var helt okej att gå ute.
Hovslagaren kommer på söndag så Pony får sova inne i morgon istället.  Blir tvungen att rycka ut på jobbet på söndag så pappsen får ta imot hovslagarn:) Världen snällaste pappas ;)
poooony!

Planer för veckan

  • Stor städning av stallet.
  • Sko Pony
  • Om Chaplin blir bra i knät, Rida!
  • Rida Pony om hovarna är ok!
  • Fixa till det sista av staket på bete nummer 2.
2 veckor kvar tills Eld kommer !



Blöt

Åkte till hästarna på morgonen för att slänga på dom regn täckerna. I min tro om att det nog inte regnade så mycket ut slängde jag bara på mig en regn jacka. hmm.. Kom hem ny duschad! Vattnet forsade i över mitt ansikte så jag kunde knappt se ! Hoppas jag lyckades få på regntäckerna åt rätt håll ? ;)
-
-
Pony gav mig " Ta hem mig och ge mig mat " blicken, han får dock stå ut med vädret under dagen. Får komma hem och sova ikväll istället. Osk är ute på långritt så blir bara grabbarna som får komma in och sova i natt. Men det är dom värda! Nu blir det jobb, hörs ikväll!

RSS 2.0