jag har ingen känsel i tårna..

För att det är så jäkla kallt utge! Syrran tvingade upp mig strax innan åtta för att vi skulle åka till stallet och vara med när dom släppte ut hästarna, eftersom att det var första gången Eld träffade de nya grabbarna. Allt gick bra, men det är  så otroligt kallt, plus att hästarna står i kall stall där. Men det är super fint där!! Ridhus och grejjer, lite avis på det ;) Nu sitter jag och tinar upp mig i värmen och käkar en hotellfrukost.. eller en hemma gjord hotell frukost :D MUMMS!!!!

Snart ska jag åka till tåget för att bege mig hem till Sundsvall! Hörde att det var kallare där !?


Tropiskt värme!

Eller.. jag skulle inte tro det !! Det är 18 jäkla minus grader här! Jag är som en is pinne.. och ni ska bara veta hur mycket kläder jag har på mig !! Jag är verkligen inte en vinter människa ! Nu har vi iaf flyttat Eld till fiffis stall. Tror det kommer bli kalas bra! Vart lite fika där och nu sitter vi här hemma och tinar upp. Imorgon bär det av till Sundsvall och min älskade Pony !


 Eld i sitt nya hem !



Säg hej till Precious






Globen horse show

Sorry, för den dåliga uppdateringen ;) Har varit full rulle hela dagen! Men hur som hällst var vi till globen i går! Kul kul ! Massa hästar och härligt med shopping! En riktig tradition att åka på globen! Ett måste varje år!  Ni som inte varit där, åk nästa år. Men måste säga att jag börjar bli lite le på showen.. haha men jag åker mest dit för shoppingen och stämningen och för att se lite fina hästar. Lägger upp bilder på vad jag handlat när jag kommer hem till sundsvall. så håll ögonen öppna !







Lite dålig kvalite med men ;)


Just nu!


Anna L och Eld

Här kommer en bild på Anna L och Eld också !! :)


Busig Eld!

Jag ochh Anna L tog oss en ridtur i Paddocken med Eld medans syrran fick göra slit jobbet med att mocka och fixa mat ;) Testade galoppen igen eftersom att vänster galoppen hade varit lite bad igår. å jäklar vilket krut det vart i gubben ! Han tyckte att det var väldigt roligt att få galoppa! jag tyckte att det var jobbigt eftersom att jag fick jobba häcken av mig ;)


 Trav trav


 mäh.. jag vill ju springa fooort!!



 Jag och Eld


Just nu

Är jag på väg till det här trollet för en liten ridtur i snön!


sms sms sms :)

Fick ett sms från Turid nyss om att hon hade varit ute på en kvällsprommis med Pony och att det hade gått bra ! :) Skönt att höra. saknar min gosining, men på måndag så ses vi igen min lilla häst och jag ;)


Bild bomb! :)


 Logan tycker att jag sak bry mig om han i stället ;)


 Dejlig står och är hungrig :)


 Madison är också hungrig :)


 Sötnosarna! Sapfron och Melody


Melody!


Barbacka tur :)

Åkte till stallet vid tio tiden, mockade och fixadse allt sånt. Bestämde mig för att ta en tur i paddoken i ny snön! Eld hade blivit så fin över ryggen, super rund och god, så jag bestämde mig för att rida barbacka! Han är super rolig att rida, travade och galopperade lite. Dock var han lite tjurig på vänster galoppen, men vi fick till den tillslut.  Red väll i 45 min eller nått. Sen var det dags att ge pållarna lite lunch.  Slänger upp lite mer bilder senare ! :) så håll utkik!


Eld ute i hagen :)


Myser på gången, njuter av godisen kanske ? ;)


Pussmulen!



 Rida rida rida :)


YOU





From day to day and year to year
It's you that makes me whole
The pounding of your hooves
Sparks magic in my soul.

 


Sist jag var i Uppsala...

...Träffade jag Ramondo för sista gången och träffade Eld för första gången..

Det är med blandade känslor jag åker nere. Tungt att åka till stallet och världens finaste guldklimp inte står där, men roligt att få träffa Elden igen och få rida honom.. Uscha.. blandade känslor!!

 




korkat

Satt och lyssnade på radion i morse, typ p3 eller p2.. Hur som hällst så var det en tjej som ringde in och hade ett svar på frågan;Varför det sker så många olyckor  i ridsporten. Hennes svar var att det var många barn som blev hårt pressade av sina föräldrar och därför skedde det flera olyckor inom ridsporet och kanske inom andra också.

Men hallå ? Är hon helt efterbliven eller.. ursäkta men, så att om mina föräldrar pressar mig jätte mycket fast jag igentligen inte vill hålla på med ridning så äre större chans att jag skadar mig ? nja.. tror inte det va ?

Det handlar kanske mer om att vi handskas med levande varelser som för det mesta har sina egna tankar och idéer om hur saker ska göras. Dom kan helt plötsligt få för sig att nej, jag tänker inte hoppa över den där, eller helt enkelt bli livrädd för nått som prasslar på läktar. Och ofta tror jag att det kan handla om okuskap inom häst hanteringen och genom det så sker många olyckor.

Men om mina föräldrar pressar mig eller inte kan ju inte ha en sån jäkla stor betydelse i hur ridolyckor inträffar.. Dummaste argumentet jag hört på länge.

Vsd tycker ni ? Har det någon betydelse?

Då var jag på väg!

Blev en tidig morgon, slängde ut hästarna och mockade lite snabbt. Pussade en massa extra på min älsklings Pony.. Jag får ångest av att lämna honom hemma.. Men det kommer gå bra. Sitter på tåget nu.. och självklart så hamnade jag i en vagn där det är obalans så det åker fram och tillbaka.. börjar må lite illa... blä! framme i Uppsala vid 1 typ. Hoppas att det inte blir några förseningar.

Och imorgon ska jag rida Eld, Kul ! :D


 Mitt hjärta!



Jag tror jag bor i fel land..

Det var så förbannat kallt ute idag! Kyla och jag går inte hand i hand... Jag borde bo i ett varmt och skönt land, inte i Sverige, mitt i kalla Norrland. Men det var endå en härlig tur med Turid som sällskap! Blev en skritt och trav tur. Travade på en bra bit, skönt de ! Pony var tung som ett kassaskåp från början, men på slutet så kändes han riktigt bra! Lite lättare i handen.
Imorgon åker jag och lämnar Pony hemma. Turid skulle kanske ta en tur, så vi får hoppas på det. Annars blir det lång vila och kanske någon promenad med Pappa. Hoppas att jag kommer kunna uppdatera bra från Uppsala. Blir ju en hel del hästar där också ;)

förberedelser

Eftersom att jag åker till Uppsala i morgon och inte kommer hem förens på måndag kväll, så har jag varit tvungen att förbereda lite i stallet innan jag åker. Så idag har jag gjort i ordning alla hö påsar för tiden jag är borta och satt lappar på vilka som är till vad och vilken dag  Skrivt upp det viktigaste sakerna på ett papper, vad han ska äta osv.  Det är min Pappa som ska ta hand om min älsklings Pony när jag är borta. Jag är så otroligt glad att jag har en sån snäll pappa som alltid ställer upp!

Uscha, jag tycker verkligen inte om att åka i från Pony. Men jag kan ju inte ta med mig honom över allt.. ;)
Ska bli roligt att komma till Uppsala, ska passa på att rida Eld också ! så helt hästlös blir jag ju inte ;)


 
fixat och trixat!


My Final Notice




Jag är kär, finns det nått vackrare?
ja, förutom Pony då ;)


Ny design!

Så, nu var den här! Min nya design! nu känns det så mycker roligare att blogga!

Tack till Sandra och Linnea :D
http://stateofattraction.blogg.se/












styltor. styltor och lite mer styltor

Idag var en såndär riktigt dålig rid dag. Om man tänker på styltorna dvs. Blev en barabacka tur i skogen idag också, blev en liten bus galopp i djupsnön. Pony tyckte att det var super kul, trippade fram efteråt.  Men när vi kommer ut  på vägen så vart det lite jobbigt med styltorna, men när vi höll oss vid det oplogade så gick det bra. Men man fick ta det lite försiktigt. Börjar förbereda inför att jag drar till Uppsala, bara jag som blir sjukt jobbig när jag ska lämna hästen hemma.. måste se till så att allt stämmer osv.. blir värsta orolig, men det kommer gå bra.. hoppas jag ! :)


    
Ponys eller min?     Pony har så stor rumpa så man ser inte      Mys tur!
                              hans öron knappt ;)


GIVE ME

asså, jag dregglar över alla dessa snygga transporter som finns!
Dock hade jag valt en anna nstil av inredning..


  

     

Bilderna kommer ifrån
http://www.dreamcoachtrailer.com/


Jag är inte över dig än


Bilder är minnen.
Ett ögonblicks stillhet.
En tusendels sekund av en specifik rörelse, förevigad på bild..
Ett minne är det bästa du kan ha.

Ramondo, älskad och saknad.
Vila i frid

    












Glad Pony!

Idag var jag ledig, jag är faktiskt ledig hela denna vecka! Tog mig iaf ut till staller medans det forfarande var ljust ute ! Pony hade slagit upp såret i hagen.. blir så jävla less! Hur svårt kan det vara att slänga på skydden innan man släpper ut honom ? Det tar ju typ 2 sekunder... men men.. bara att börja om IGEN.

Tog en barbacka tur upp i skogen. Red silverbäcken och sedan slåttis hem. var väll ute i ca 45min. Kallt som jag vet inte vad men roligt var det ! Pony var så himmla pigg och glad! Han var mer uppe i luften än vad han var framåt;) Satt och skrattade hela ridturen, plus att jag hade syrran i luren. Hon var också ute och red så man kan ju säga att vi red tillsammans, via telefonen.


Jag och Pony 2008
Vinterbus


det blir värre

Har varit grymt dålig på att uppdatera nu! Men har inte motivationen.. vill att bloggen ska vara klar och hyffsat fin. Väntar med spänning på att den ska bli fixad ! Pony har iaf vilat lite, igentligen borde han inte, men tiden har helt enklet inte funnits till. Har jobbat så mycket nu i helgen så jag känner mig mer död än levande just nu! usch! Ni som tycker att det är jobbigt att ha häst när ni går i skolan, släng er i väggen! Vänta bara tills ni börjar jobba, då var kombinatioen skola o häst rena rama semestern! Trode aldrig att jag skulle säga det, men så är det.

Idag kom jag iaf ut till stallet kanska sent, var så trött efter jobbet. Men när jag kom ut till stallet så fick jag världens energie! Stod och mockade i hundra år, och jag tyckte att det var kul!? Blev iaf ingen ridning, utan det fick bli en såndär myssöndag men en massa pysslande istället. Borstade, klippte lite på mannen och sånt mys. Härligt !



Vad tycks om denna ?

Är ju som sagt på jakt efter en ny snygg ridhjälm. kikade runt lite och hittade då denna. Vad tycks, nån som har en sån och vill dela med sig om vad hon/han tycker om den ?


Fionas Hat

Charles owen, Fiona.
ca 2 250 kr.



Dagens roligaste!

Var helt klart Chappe när han sprang som en kamel! Allstå ord kan inte beskriva denna otroliga syn, ni anar inte! Det såg verkligen ut som en kamel! Fick mig helt klart ett gott skratt som jag kommer kunna leva minst ett år extra på!

Jag och Turid tog oss iaf en härlig kvälls tur längst Kvarsätts vägen! Supermysigt ute, fast vi vart lite små frusa på hemvägen. Men Pony kändes iaf så mycket bättre idag. Mycket lättare och följsamare. Såret/ Broddsliringssåret såg fint ut idag, men lät lindan sitta kvar. Sen får han nog gå men benskydd ute i hagen också.. han slår upp samma gammla sår hela tiden! Gammle man har inte koll på vart han slänger ut sina ben.



  Tänk er att denna fux färgad och att det sitter en Turid på
och vips så har ni min otroliga syn ;)




små jobbig häst!

Red ut en sväng barbacka längst vägen när jag kom hem efter jobbet. Pony var fjollig för allt, tillomed sin egen skugga.. Joggade på mestadels av turen för att han skuelle få röra på alla musklerna. Var dock tung som en elefant i höger, men lyckades få han lite lös sista biten. Och självklart skulle han ju få en dampanfall på hemvägen så han lyckas kliva på sig själv.. just där han redan har ett sår ( han slår alltid upp samma sår ) Där fick jag för att jag var lat och inte tog på han skydden idag.. suck!

Gjorde rent såret och fixade, tog ingen bild, lite för blodigt haha ;) måste nog börja ha p åhan skydd ute i hagen tills såret har försvunnit.. han slår upp det hela tiden.. suck.. Tok häst jag har ! :)


Let´s try this!

Då har jag bestämt mig. Du kommer kunna följa mig och Pony på den här bloggen istället för våran gammla sida. Jag valde detta eftersom att det bara är bloggen jag har mest använding för. Men vill ni uppdaterar er om oss eller kika på lite bilder så kan ni alltid kika in på min gammla sida www.shalomterms.webs.com. Hoppas du kommer fortsätta att följa vårat liv fast vi finns på ett annat ställe;)

Ni får stå ut med den ortoligt fula designen jag har just nu! Ska få hjälp att fixa den så den blir snygg snart ! ;)

Hörs!


RSS 2.0